December 31, 2008

Welcome.... 2009!!

Welcome ... 2009!!
Happy New Year To All!!

Tercapai Juga... Akhirnya!!

Al-kisah nye begini... Semalam DayBab cuti dan gi area Masjid India. Tengok ler apa-apa yang patut dan sekalian ambil baju kat Semua House. Setelah selesai kat Masjid India, kita ke area Ampang pulak. Ingatkan nak makan sambil melepak...
DayBab dari kemaren lagi ngidam nak makan Bakso... Bakso nye Abang Fauzy. Lokasi nye, di Taman Nirwana, Ampang. Sampai aje disana, gerobak nye tak ada disitu... HAMPA... :-(
Kami tak mahu menyerah kalah... Kita pusing-pusing dikawasan itu demi mencari Bakso Abang Fauzy!!


Alhamdulilah... pencarian kami tidak sia-sia. Akhirnya, DayBab ternampak kelibat Abang Fauzy sedang menolah gerobak kuning nye disimpang jalan. Apa lagi... Abang Fauzy kami kejar.
DayBab makan semangkuk Mee Bakso... Pastu siap tambah bebola nye aje... Ya Ampun... Enak nye!!!
** Sorry yea.. DayBab tak ada camera masa tu tuk capture gambar makan Bakso kat tepi jalan.... Kepada sesiapa yang nak try Bakso Abang Fauzy, lokasi nye dekat dengan traffic light Taman Nirwana (dekat tukang kasut). Masa : 3:30pm - 4:30pm aje...**

December 24, 2008

Happy Holidays....

Salam Maal Hijrah buat semua... Semoga tahun baru ini membawa keberkataan dan pengalaman baru buat kita semua...


Since esok cuti Christmas and Maal Hijrah on Monday, DayBab mengambil kesempatan tuk bercuti lama... DayBab akan bercuti from Thursday to Tuesday.
Tomorrow pulak, ada reception (Alwi, member masa keje kat SFCC dulu) kat Dewan Perdana Felda. Best nye, dapat jumpa member-member lama...
So, to all.... Selamat Bercuti. Kalau memandu, drive safely - Ingat lerrr orang yang kita cintai.

December 16, 2008

D'Tox...

Do I need to D'tox or not?? Been searching high and low for the suitable product and finally i choose Kinohimitsu - 6 Day D'tox Program.
This product is available at most pharmacies and I got mine at Guardians. Its quite expensive but the details somehow managed to convince me to try it out. Comes in tiny bottles of concentrated fruit (plum) juice and to be consumed once a day for 6 days. The main attraction of this product is that no special diet control is required but you would need to plan when to consume the drink as the defecation process takes about 2-4 hours.
I started the program on the very first day this product was purchased and the amazing result showed the next morning. You can't imagine my reaction when I saw the amount of waste excreted from my body! All I can describe is that I think it could have easily weighed about 1KG :P Sorry, no pictures!!
Today will be my 5th day for the program.
It is recommended to continue drinking the juice in the long term by cutting down the dosage to 1-2 bottles a week to maintain good digestion and overall health benefits.
Additional note: Be warned that lots of gas will be released throughout the program.

December 15, 2008

Happy Birthday... Nenek!!

Surprise... Happy Birthday, Nenek!!
A surprise Birthday Party for Nenek... She was really surprised and tak expect ada party!
Nenek sent me a sms. It reads as below :
"Terima kasih! Nenek rasa tahun ni dapat hadiah paling berharga sebab anak, cucu dan cicit berkumpul dan bersatu hati. Kalau atok ada pasti dia paling gembira. Moga rohnya dicucuri rahmat. Terima kasih atas segalanya" - December 15th, 2008 @ 00:14a.m.
Am really touched... Am gonna cherish every moments together. May happiness be with us forever!!
Happy 68th Birthday, Nenek!!

Wedding Favors...

What do you think... Fruit Jam as wedding favors???

December 12, 2008

Aurat isteri tanggungjawab suami
Posted on Friday, December 14 @ 11:38:02 MYT by SongkokPutih
Bersama: MOHD. FARID RAVI ABDULLAH

SOALAN: ADAKAH suami menanggung dosa isterinya yang tidak menutup aurat/mendedahkan aurat kepada yang bukan mahramnya?

JAWAPAN: RUMAH tangga yang aman damai itu terbina di antara gabungan ketegasan seorang lelaki dan kelembutan seorang wanita. Lelaki berusaha mencari nafkah sementara wanita menguruskan rumah tangga. Tentu tidak akan wujud sebuah rumah tangga yang bahagia jika suami sahaja yang gagah atau kelembutan isteri semata-mata.

Syariat Islam telah memuliakan wanita dengan memberi satu jaminan bagi kehidupan mereka. Disebabkan fitrah dan peraturan hidup itulah maka suami berperanan memimpin isteri ke arah mencari keredaan Allah s.w.t.

Pada keseluruhannya, suamilah yang bertanggungjawab di atas segala masalah anak isterinya tetapi tidaklah sampai membiarkan mereka lalai daripada tanggungjawab dalam ibadah yang khusus (fardu ain).

Firman Allah s.w.t bermaksud: Wahai orang yang beriman peliharalah dirimu dan ahli keluargamu daripada seksa api neraka. (al-Tahrim:6) . Para ulama ketika menafsirkan ayat ini berpendapat bahawa suamilah yang bertanggungjawab menyelamatkan ahli keluarganya daripada dihumban ke dalam api neraka. Suami menyelamatkan ahli keluarga dengan mendidik mereka dengan ilmu agama. Mengajar mereka ilmu fardu ain yang wajib diketahui oleh setiap orang Islam termasuklah ilmu tauhid.

Setiap Muslim perlu mengetahui batasan auratnya. Seorang wanita wajib mengetahui batasan auratnya. Sejak dibangku sekolah lagi ustaz dan ustazah telah mengajar mereka batasan auratnya, malahan di dalam silibus KBSR dan KBSM juga menjelaskan demikian.

Malahan ibu bapa juga mengajar mereka had aurat. Namun, apabila dewasa, ada di kalangan wanita yang melihat kefarduan menutup aurat ini sebagai satu budaya orang Melayu dan bukan persoalan agama. Tanggung jawab dan peranan mendidik berpindah ke tangan suami apabila seseorang itu dikahwini oleh seorang lelaki.

Berdasarkan kepada tanggungjawab dan peranan suami jelas bahawa suami adalah pengemudi bahtera rumah tangga terutamanya dalam mendidik keluarga. Suami wajib menasihati isterinya dengan penuh bijaksana dan hemah supaya isteri boleh menerima perintah menutup aurat dengan rela hati tunduk dan patuh pada perintah Allah.

Rasulullah s.a.w. ada berpesan agar setiap wanita itu dididik dan ditegur dengan penuh kelembutan dan dedikasi. Nabi mengingatkan kita agar mereka tidak dibiarkan dengan kesilapan dan keingkaran kerana yang demikian akan membawa padah pada si isteri.

Setelah dinasihat dan diajar serta ditegur, mereka masih lagi enggan menutup aurat maka suaminya tidak berdosa. Ini kerana suami sudah berusaha menyedarkan akan perintah Allah menutup aurat, tetapi masih ingkar. Maka dosa keengganannya menurut perintah Allah akan ditanggung sendiri dan bukannya suami.

Dalam surah al-Nur, Allah berfirman yang bermaksud: Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya Dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka Yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka Yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa Yangtersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, Wahai orang-orang Yang beriman, supaya kamu berjaya. (al-Nur: 31).

Dalam ayat ini jelas Allah s.w.t. memerintahkan kaum perempuan menutup aurat dan perintah ini wajib. Maksudnya wajib bagi wanita Islam yang beriman menutup auratnya. Had aurat wanita ialah seluruh tubuhnya melainkan kedua telapak tangan dan wajah.

December 5, 2008

Happy Birthday... Putri Yasmin..

December 4th...
Putri Yasmin a.k.a. Adik menyambut birthday nye yang ke-2. Tante bikin birthday kek tuk Adik. Kek tu didecorate dengan 3 Badut serta Belon.
Motto nye: "Semoga dapat membahagiakan anak-anak kecil..."
Tante tak dapat hadir masa acara tu kerna balik kampung di Sungai Besar, Selangor. Ada kematian. My uncle i.e. my father's brother passed away.
Al-fatihah buat Pak Ari. Semoga roh nye dirahmati dan tergolong dalam golongan orang-orang yang beriman. Amin.

December 3, 2008

Fridge Magnet...

Ini ler dia... Fridge Magnet yang DayBab dapat tuk sample. Mula-mula dok ingat nak kasi fridge magnet for wedding favors, pastu bila dah dapat macam nie... terus DayBab cancel.
Furthermore, ramai gak yang advice DayBab - magnet nie tak sesuai. Pastu, nak cari yang lain... DayBab pon dah malas.
Kita lihat kat Internet mungkin lain.. Bila dah depan mata, DayBab rasa magnet nie lebih sesuai untuk Valentine's Day..
What do you think ???

November 25, 2008

Birthday Cake & Trophy Kemenangan....

Birthday Cake Selena - Butterfly... Cake Kemenangan buat DayBab...
Alhamdulilah.

Ini dia, Trophy Kemenangan yang DayBab menangi... rasa teruja dan tak percaya!! Hehehehehehehehehehe.....

November 24, 2008

Jalan-jalan Cari Makan....

Jalan-jalan Cari Makan... Jom makan Bakso!!
- Bakso kat Pandan... -

Adegan Chom....

Ini dia... adegan si Chom tengah bobok. Masa nie, mesti Chom dah kepenatan setelah puas ronda kampung. Maklum lerrr, gangster kampung... wakakakakaka..
Chom kalau bobok kat umah... ada aje spot yang enak. Pandai pulak dia memilih...
- Nie tengah bobok kat atas kerusi...-

- Tengok lerr tu... Posing nye.... -

- Ngantuk yea.... -

November 21, 2008

Rumah tuk Disewa...

Kali nie... Ada info tuk rumah disewa. Sesiapa yang berminat, sila email ke : mariawaheeda@gmail.com.
The rental would be RM1,800 nego.
Location : Apartment Pertiwi, Taman Maluri.
Gambaran apartment...

Antara facilities yang ada... Swimming pool and kids pool..


Nie pulak... Dewan serbaguna kat kawasan apartment tu..


Area dining and living apartment...


Luas kan...??!!!

November 19, 2008

For Sale....

Ada yang mau beli... Ni dia...
Fujitsu Lifebook P7010 - RM4500neg

HP ColorLaserJet 2550L - RM550

Interested...?? Tinggalkan comment and kita boleh bincang...

November 18, 2008

Antique Furniture for Sale....!!!!

Hello to all.... Daybab ada few Antique Furniture for Sale... Sesiapa yang berminat, sila tinggalkan comment(s) serta email address... from there, daybab akan hubungi anda...
The furniture are as below... Please take note that price shown does not include transportation chargers...
Akihira TV Cabinet - RM1750

Antique Dining Table with Four Chairs - RM4150


Contemporary Javanese Cabinet - RM600



Javanese Sidetable - RM350


Antique Javanese Book Selves - RM850

November 13, 2008

Next....

Next movie that I MUST catch is Madagascar 2!!!
Jom... sesiapa yang nak join sekali...

007... James Bond

Semalam... Daybab gi tengok Quantum of Solace - 007. Fuuyyyoooooo.... Best nye. Bagi mereka yang belum menonton wayang ini, lebih baik gi nonton. Tak akan rugi punya....
Movie kali nie merupakan kesinambungan dari movie sebelumnya... "Casino Royale". Bab Hero nya.... Daniel Craig memang hensem.
Nak daybab cerita plot nye ke...??? Tak payah lerr kan.... Kita nonton aje kat panggung..
Selamat Menonton.....!

November 12, 2008

Do I Need Video For My Wedding...???

Daybab dalam dilema nie. Dok tgh nak finalize few things for the wedding, suddenly Daybab dok teringat, do i really need video for my wedding??? Confuse nie... Pastu, terbaca article nie kat Blog Manggis...

**Few reason why do you need video for your wedding (Petikan Dari Manggis);

- Your wedding is the most well planned and important day of your life shared with your family and friends gathered in one event. Everybody are in a high spirit . Your family dressed in the finest cloth they own. Laughter and tears pouring endless through out the event. Lots of emotion involve. It’s the most joyful day for everyone. All of this will just pass without you noticing it. How nice to watch all over again what you’ve gone through on your big day. Having a video definitely give you the chance to relive your memories. You will not just see a still photo but a moving photo which you can hear they speak and feel their real emotion.

- Have you ever saw your parents wedding photo? Those black and white photos of them standing still really bring back good old memories. What if you can see them alive? What if you can feel the joy that they have experienced on that day? This “What If” question will again asked by your children or your grand children. Don’t let them wondering like we do , give them the opportunity to watch their family history.

- I remember on a wedding reception of Sazzy Falak & Nash, in her speech she expressed her feelings towards her mother(you can view some of the clips below). It was a wonderful speech. Both of them are in tears including me and many of the guest. This don’t happen every day. You don’t get to listen a good speech from a daughter expressing her love and sincere thought to her mother in a public on a normal day. How nice to watch again and again this wonderful moment. Facts: No matter how good is a photo, it will never give you this.

Kesimpulan nya, DayBab masih confuse sama ada nak ambik video atau tidak... As for photo, thats for sure!!!
Any idea or suggestion???

Am I Being Rude....??

- ini bukan gambar sebenar masa majlis tu....-
Two weeks ago, Daybab ada gi umah one of my auntie tuk hadiri majlis aqiqah cucunya yang pertama. The kenduri was really nice and cozy. Theme color majlis tu ialah biru. Memang patut lerr coz tu cucu lelaki...
Cerita nya begini, sewaktu bacaan doa... Ada sekumpulan makcik-makcik dengan selamba nya berborak. Kalau perlahan, tak pe lerrr... Nie riuh rendah jadi nya. Daybab yang annoyed tentang keadaan masa tu, terus dok ssssshhhhh! kan kat mereka. Tetiba, my sis dok kuit and told me that I'm being rude!!!
Is it me... or them?? Tak hormat langsung majlis orang... Lebih tak hormat bila bacaan doa dilafazkan, mereka membuat bising dan berbincang tentang duniawi.
Apa nak jadi kat makcik-makcik nie?? Rupa nya as per my aunt - the tuan rumah, this makcik-makcik memang tak makan saman. Sabar aje lerrrr....!!
Apa pendapat anda tentang kejadian nie..??
Yang paling best.... Makanan tuk hari tu memang best! Siap ada kambing golek.... Yummmmyyyy... Malang nye, daybab tak makan kambing coz nanti poning! Heheheheheheh....

November 11, 2008

Tak Relaaaaa......

Everyday, tuk gi and balik keje.... Daybab naik lrt. Itu lerr transport yang ku harapkan. Ada kala nya, lrt akan rosak dan tergendala perkhidmatan nye. Itu lerr bila daybab akan lewat masuk opis.

Al-kisahnya, lrt-putra kita nie kan kontot dan ramai pulak yg dok harapkan perkhidmatan nye. Daybab salah sorang daripada nya. Lrt nie, diwaktu "peak".... pasti padat macam tin sardin. Tuhan saja lerrr yang tahu azab nye men-squeeze kan diri kat dalam lrt nie. Belum lagi dengan bau masing-masing.

Ini kisah yang daybab alami petang semalam. Daybab naik train dari Ampang Park. Kat situ aje dah padat. Masuk punya masuk... Daybab diri dekat dengan pintu supaya senang nak kluar nanti. Ada ler pulak mat salleh nie dok diri kat belakan daybab. Tak ku sangka... dia telah tenyeh **** kat belakang ku. Ku tergamam... terasa gak nak tepuk aje dia punya ****. Tapi, train punya lerr padat. Daybab betul-betul tergamam...... Kesal pon ada gak... Belum lagi daybab kena gesel ngan t@@@k perempuan...

Manat tu tergolong dalam golongan sex maniac ke??? Nie yg daybab jumpa :

Sex maniac is a behavioral abnormality. this refer to a certain individual who cannot control his/her emotions on having sex. most common factors is on the admiration on sex frequency. Perhaps, we could consider this as a mental illness which is actually due fron inheritance or on the developmental psychology of the individual, we could consider the environment and the material that he belongs to and he has been encountering upon his/her gowing period.

Semoga hak dan maruah kaum wanita dijaga dan dihargai.... Ada baiknya kalau buat train khusus tuk wanita aje.... Apa pendapat anda???

November 10, 2008

Thank you...

Raina, thank you very much for the Banners/Headers. I really love it!!!
She had made the banners for both of my blogs... sila nikmatinya disini dan disini.....
Thank you very much, Raina!!!!!

Detox... or Not.... !!!


Its been months... I've been browsing and looking at this particular product.... juvanex-Detox in just 7 Days! Do I really need this?? Do I really need to detox my body???
This is why.... --> Detox Your Body for a healthier life. Aching body, low energy level and exhausted mind are signs shown by your body in trying to tell you that it's time to detox your body. It's a well know fact that you need to detox your body at least once a year. It's a way of getting in tune with your body after some time and spring clean the internal system to get rid of the toxin built up.
Any suggestion?? Should I detox??

November 7, 2008

Best Nyeeeee...


Am so excited...!!!
This morning masa bukak email.. ada mail from Agnes - the lady yang akan supply kan fridge magnet tu nanti. Dia tanya whether dah dapat sample ke belum..?? I replied to her... "Belom lagi...."
Terus DayBab call umah and Tini bagi tahu... Dah samapai pagi tadi. Agnes gave me 3 samples of fridge magnets... Bestnye!!!
Rasa tak sabar nak balik...

November 5, 2008

FoodFEST Contest.....

Am in the foodFEST Contest.... Vote for DayBab!!!! Boleh view my entry kat sini, and sini....

November 4, 2008

TeMan-TeMan...

-Masa 4W... 1994-

-Masa 5W... 1995-

Menjejak teman-teman sewaktu zaman persekolahan dulu... Sungguh seronok dan indahnye. Pastu happening kalau dapat berkumpul kembali....

November 3, 2008

Confused...


Am really confused.... Thinking of the venue for my wedding...
Tolonggggggg... Makcik Confused!!!
Nak buat wedding kat umah atau kat dewan???

October 30, 2008

- ini hanya lah contoh....-

Fridge Magnet for my wedding favors..?? Hows that sound??
Al-maklum aje lerrrr... DayBab masih tak finalize lagi on this matter.... Sekarang nak gi cari tempat yang boleh buat fridge magnet and give me the best price....

October 29, 2008

Aqiqah and Birthday Party Selena....

Last Saturday, ada invitation tuk Aqiqah Ariana and Birthday Party Selena. DayBab tak dapat nak attend Majlis Cukur Rambut coz dok busy final touching Birthday Cake tuk Selena. Theme tuk hari tu, Butterfly.
DayBab bake the cake and Tini does most of the decorating.... Mak Long pulak yang supervise.
- Birthday Gurl dok posing depan cake... I hope she likes it... -

- Me and the Birthday Gurl.... -

- Birthday Gurl, Rina ( Mom to Birthday Girl ) and Myself -

- Apa lerr yang dok dipikirkan oleh Selena tuuuuu..... -


- Sedap lerrr kot bunga tu.... -
Happy Birthday Selena......

October 28, 2008

Budi Bahasa...

Sejak kecil anak-anak diajar berbudi bahasa dan sopan santun. Kita mengajar anak-anak kecil mungucapkan terima kasih setiap kali menerima sesuatu. Kita juga menerapkan budaya sopan santun dan keikhlasan kepada mereka.
Tidak kah ini men"confuse" kan mereka bila orang dewasa sendiri tidak mengamalkan dan menunjukkan value-value ini semua...?? Lebih sedih lagi apabila orang dewasa mahu dihormati tetapi, mereka sendiri tidak menghormati golongan muda ini. SEDIH kan.... Mana silap nye...???
Satu situasi ... Apa yang patut kita respond bila tuan rumah ajak-ajak ayam bila kita datang berkunjung?? Waktu itu tuan rumah sedang makan...!!
Ajak-ajak ayam = Perlawaan yang tidak bersungguh-sungguh
Seharusnya kita menolak pelawaan itu dengan menyatakan bahawa kita sudah makan... atau buat muka tak malu... pastu join sekali tuan rumah...??? Yang mana satu??
Kalau DayBab sebagai tetamu, sudah pasti menolak pelawaan itu dengan menyatakan bahawa sudah makan. Dan kalau DayBab sebagai tuan rumah, tak seharusnya ajak-ajak ayam. Pelawa aje tetamu itu makan kerna kita seharusnya menghormati tetamu. Rezeki yang ada... Kita patut share. Sharing is caring... Lagi banyak kita berbahagi... lebih banyak yang kita akan dapat.
Terserah pada pembaca nak tafsirkan entry DayBab nie... Ini hanya lah luahan rasa DayBab... Semoga kita dapat memperbaiki kelemahan diri ini....

WeDDing FaVors....

Wedding favors...
Pening DayBab dok memikirkan apa nak kasi wedding favors for my guests. Kalau ikutkan Chu, dia nak kasi bunga telur. Masalah nye, mana ada yang nak simpan bunga telur tu. Alik-alik dibuang aje. Ralat rasa nya...
I've decided to make cookies. Dok brain storming ngan Auntie Ju semalam. Masa tu we decided to bake chocolate chip cookies. Tetiba DayBab dapat idea from Martha Stewart bila dok sakan browsing. Ingat nak buat Chocolate and Butter Cookies. Then, press kan our initials "O&M" and "Terima Kasih". I guess this would be simple and nice favors to our guests.
Amacam.... Ada Comment(s)??

October 24, 2008

Happy Diwali...
Deepavali will be celebrated on this coming Monday - "Festival of Lights"... Makna nye... Long weekend for us. Yahooooooo....
Ada Birthday Party to attend, kenduri cukur rambut and also cakes to be delivered.
Auntie Radziah (my 2nd Grandma) will be going back to Australia on Monday... Sedih gak rasa nya, kepulangan nya kali nie dengan niat nak jaga Opah yang sakit kat hospital. Alik-alik, the day she arrived... is the day Opah meninggal. Tak sempat Auntie nak jumpa Opah...
Hope that everyone will enjoy their last Raya weekend... "Raya Sakan" yea... and hati-hati di jalanraya.... Pandu cermat jiwa selamat.

October 21, 2008

DiLeMa... Part III....

Alhamdulillah... Tadi, assesement went well. I've voice out whatever that am suppose to. And evaluate myself appropriately.
GM pon ada jumpa Daybab and discuss few things with me. So, far he is satisfied with my work... Alhamdulilah.
Unfortunately, thanks to my manager yang sentiasa MENULAT... my increment with only be in the month of November.
Ada hikmah nye tuuuuu... Alhamdulilah, DayBab dah dapat confirmation...

DiLeMa... Part II

Baru tadi... Manager MENULAT ku kasi assesement form tuk daybab isi...
Semoga segalanya berjalan dengan lancar...

October 20, 2008

DiLeMa....

DayBab di dalam dilema... Ada jugak ini membuatkan DayBab rasa down..

I started working at this company on July 14th, 2008. According to my job offer, the probation period will be 3 months. So, last October 14th, 2008 was exactly 3 months working here..

Now, am waiting for my manager yang suka MENULAT tuk buat my assesement. Entah lerrrrr, dah tunggu hampir seminggu... NO NEWS!!!

The thing is that... my manager nie tak masuk opis. Entah apa yang dia buat... KIta yang kat opis nie suspect dia ada side-business kat luar. I have no offense ngan mereka-mereka yang mahu bikin side-income. Me, myself pon ada gak buat sikit-sikit.

Yang paling tak best nye, manager ku ini boleh cakap kat budak port... dia nak transfer DayBab ke tempat lain. Dia tak boleh kalau orang bawah dia lebih lantang berkata-kata dan point kesalahan dia. Kat opis nie tak ramai, dia sentiasa tak masuk opis. Bila GM ada benda nak reffer... Manager selalu tiada. DayBab jugak yang kena stand-by with all the answers. Banyak jugak keje manager yang DayBab jugak kena buat.. Bukan nak mengungkit... dah kata keje. Kita bukan nye manager... Manager hilang...
Sepatut nye kena masuk keje kul 9 pagi.... Dia masuk sesuka hati dia aje. Dalam seminggu, bisa dihitung brapa kali dia masuk opis.
DayBab dah cuba deliver yang terbaik... Cuma terkilan ngan perangai orang yang hanya menjaga kepentingan sendiri, penuh dengan hasad dengki.
-catatan ini hanya lerrr sekadar luahan hati DayBab... mengutarakan ketidak puas hati pada manager ku yang suka sangat MENULAT!!! -