January 30, 2008

KGB


Moving back to New Village a.k.a. Kampung Baru soon..... Tengah dalam proses packing barang. By end of the week, siap angkut semua barang balik ke umah... Hehehehehehe...

Crispy Cream....


Crispy cream... teringat pulak masa menikmati doughnut nie kat New York dulu. Sedap sungguh doughnut... Gebu. Makan pulak cicah ngan kopi... Waduhhhh...

Hari tu dah try buat doughnut sendiri... Alhamdullilah menjadi. Gebu siiioootttt... Ramai peminat nye tau. Kali nie, nak letak glazing nye pulak....

Kalau jadi lerrr doughnut tu nanti, ala-ala Crispy cream.... pasti mengamit nostalgia lama....

Le Meridien, Kuala Lumpur

Venue akad nikah nanti kat Sultan Ballroom 1. Sorry yea, upacara akad nikah.... Orang tua-tua aje dijemput. Kanak2, jangan harap dapat invitation tau.

January 29, 2008

Alhamdullilah....

Doa-doa kan semoga segalanya berjalan seperti apa yg dirancang. Kita hanya mampu merancang Yang Maha Esa yg menentukan.

Insya-Allah, the "Big Day" would be on March 20th, 2008. Bersamaan dengan Maulidur Rasul. Mengikut perancangan, pagi around 10:00a.m ada acara langkahan dan siraman. D&G join tuk acara Siraman nanti.

Petang pulak, acara Akad Nikah kat Le Meridien, Kuala Lumpur. Just imagine, 2 pasangan kembar akan bernikah bersama.

On Saturday pulak, Reception kat Dewan Merak Kayangan. Panik jugak nie...

Wish me luck.....

DeBaRaN

Pagi Ahad hari tu... Tini, Sarah pot pet and Debab gi Flea Market kat Mont Kiara. Menarik gak.. sebab dah lama tak gi sana. Ingatkan boleh jumpa baju kurung yg menarik ke... Hampa. Yang ada banyak... Baju-baju ala Spa Q.

Minah pot pet tu, dapat gak hair band color pink... Ada Hello Kitty lagi.

From there we decided to go to Semua House. Menarik gak... Tgk-tgk baju pengantin kat sana. Dok curi2 sikit idea. Pastu, masuk satu kedai tu... Gwe dah terjebak ngan Tini. Atas pujuk rayu nye dia, debab beli hair band for the wedding day nanti. Lawa gak... Nasib baik ada discount. Entah iyea... entah tidak. Harga asal RM120, ada 50% discount... Dapat ler RM60. Tini siap dah booking tuk pakai next year.... Wakakakakakakaka.

Dari Semua House, kita singgah banyak kedai kat tepi-tepi Jalan T.A.R. Masuk Alinas, dah terbekenan ngan satu kain tu. Ingatkan nak buat tuk nikah nanti. Color putih.

Dari situ, kita ke Medan Mara. Pastu ke Pertama Kompleks. Singgah pulak ke Gulatis. Kat sana, Tini beli kain tuk reception. Al-maklum aje lerrrr... Tini kan pengapit debab. Tini beli kain color cream. Nice and sweet... Bila dah nak kluar tu, ternampak lak satu kain tu... Color kuning. Tini belikan tuk Mama. Nampak gaya, belah perempuan pakai color kuning ke????? Belah lelaki semua pakai color hijau... Sedondon tuuuuuu....

Tup.. Tup.. tgk jam dah kul 2:30ptg. Time for us to balik... Tini pon nak gi rumah member. Thanks Tini... xoxoxoxoxoxox

January 24, 2008

HaPPy BiRthDay ..... SiS

Hehehehehehehe.... Actually, birthday Tini on January 13th. Tak sempat nak update blog and also nak tunggu gambar dari Mbak Shamam. Actually, we all celebrate birthday Tini on the dot 13th January @ 00:00am. Sebelum tu, ramai-ramai dok decorate cuppy cake.

Cik Lin and Cik Shamam, masing-masing menunjukkan creativity masing-masing. Si Srah pot pet and Danial sempat turun and tiup lilin.

The next day, ada celebration gak. Cik Lin masak Macaroni Goreng ala PD. Sedap tullllll... Debab, buat pizza... Wakakakakakaka... Laku tul dapur kg. baru hari tu.

Malam pulak, Chu belanja makan. Mula-mula ingat nak gi Tony Roma kat Pavillion. Sebab teringatkan Mama, kita tukar plan. Kita decide to have dinner kat Basil - Bangsar Shopping Centre. Delicious Thai cuisine. At least, all of us dapat enjoy the food. Mana tak nye, Chu order Seafood Tomyam (sedap & pedas), Pandan Chicken, Daging masak apa... dah lupa, Kailan Goreng. For dessert, kita makan Manggo Pulut. Chu pulak wrap up ngan Latte.

Lin, Tini and Debab kekenyangan lepas tu.... Alhamdullilah....
Tini... Happy Birthday... Semoga Happy Selalu... xoxoxoxoxoxoxo


Birthday Gurl ngan candlenye... Dah "27" yea...

Tini ngan Cik Lin (tukang decorate cake)...

Happy Birthday to you...

Danial and Sarah pot pet... Posing depan cuppy cake

The Birthday Cake... Hasil kerja Birthday Gurl, Cik Lin, Cik Shamam and Deby..
Cute kan....

January 19, 2008

10 MuharaM

Hari nie 10 Muharam... Kat umah Chu buat makan-makan. Katanya, berkat buat makan pada hari yang Mulia nie. Nampak nye, menu kita malam nie sungguh menyelerakan. Sapa yg tak terliur bila dengar malam nanti makan Nasi Beriyani, lauk Ayam Kuzi, Daging Dendeng, Dalca and Acar.

Myself and Tini pulak dok buat Pudding Jelly. Al-kisah nye, masa tengah buat tu, Jelly tak cukup... wakakakakakakaka... Bermula lerr pencarian kami ke seruluh kota, akhirnya jumpa Jelly kat Hock Choon. By the time balik, sempat habiskan saki baki Puding and cepat2 siap nak gi keje. Gendy dah sms kata dah on the way nak ambik.....

Kalau ikutkan hati, memang malas tahap maksima nak gi keje hari nie. Lagi best siap2 kat umah, boleh makan2 dan masak2. Kerana tugas... ku paksakan jua.

Pagi tadi, Chu beli udang ( udang tu besar gedabak siooootttttt ). Katanya suruh masak yg macam hari tu.... She was referring to the prawns that she bought and we all masak - Buttered Prawns. Tercenggang Tini, hari tu dia sekadar memerhati... Hari nie, dia pulak yang kena masak. All the best, sis.

Last sekali sebelum gi keje tadi, Mama and Tini tengah bersihkan udang gedabak tu. Pudding dah siap disejukkkan kat dalam fridge tu.

Malam nanti... Tinggal tunggu gendy ambik and kita makan ramai-ramai sampai kekenyangan.....

p/s: ada org tu nanti kena potong gaji sebab selalu lambat..... Nak kena cari supir baru... wakakakakaakkakakaka...

January 11, 2008

ISLAM hadhari

Apa itu Islam hadhari?? Whats the purpose of Islam hadhari?? Macam mana tercipta nye Islam hadhari? Bila tercipta nye Islam hadhari? Bagaimana tercipta nya Islam hadhari???
Adakah org yg mengilhamkan Islam hadhari itu tidak mengerti tentang konteks Islam sepenuh nya?? Mungkin jugak orang itu mahu tunjuk alim??

Islam, adalah satu agama yg perfect dan universal. Relevant tuk semua zaman. Sepatut nya, umat nye mengerti konteks Islam itu sendiri dan menjadi muslim yg terbaik...

Well, when i argue this matter with my aunt, she told me... This is something that Tun would never do.... And I agree with her 110%.

So, my friends... jadi ler muslim yg terbaik. Islam itu perfect and universal. There is no such thing as Islam Hadhari.... Itu semua adalah bullshit!!!!!

Tercipta Untukku

Artist: Ungu
Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu

SatE MinaNG, GaDo-gAdO & BaKsO

Yummmmmyyyyyy.... Sedap nye dapat makan sate minang and gado-gado malam semalam... Sambil minum teh o ais. Sedap hingga cramp perut.

Ada orang tu jealous sebab tak dapat join sama makan sate minang.... Cian dia....

HuJaN

Hari yg ceria dimulakan dengan menyakat Tini atau Mama, lagi best kalau si Sarah ada. Wakakakakaka..... Sungguh ceria hariku...

Pagi tadi berjalan kaki ke Bake With Yen ngan Lin. Cari benda-benda merepek kat sana. Mengila jadinya - coz mcm2 gadget yg ada. Tak cukup lagi tu, siap gi Chun Yip, cari Krimwell. Nasib baik ada. Yg best nye, jumpa Romboter ( entah ejaan nie betul atau tidak... wakakakakaka) - butter dari Holland. Katanye sedap. Satu stick, 250gm - RM4.00. Ok lerr tu. Pastu, berjalan balik ngan Lin sambil tunjuk2 peninggalan sejarah kat kawasan sekitar. Rasa macam tour guide ler pulak.

Sampai rumah, apa lagi... menyakat si sarah ler. Best kacau minah pot pet tu... Terus siap2 nak gi keje. Nasib baik sempat makan bihun - mama goreng tuk sarapan sementara tunggu my unreliable drebar a.k.a gendy. Nak kena potong gaji nie, selalu aje lambat. Jarang nak pantual.

Hujan pulak tu... Cats and dogs. Deby pakai baju putih, entah tergesel apa, habis baju tu kotor. Terpaksa tukar baju baru. Itu ler al-kisahnye.
Kenapa setiap kali hujan, jalan selalu aje sesak. ..?? Bosan lerrrrr... Rasa mcm nak terbang aje. Apa lagi terlewat 10 minit gara- gara jalan jam. Wakakakakaka....

Sekarang nie, tgh lapar dan nak tunggu waktu makan..... Malam nie.... siapa yg bakal ambik deby.... Sama-sama kita nantikan.....

January 10, 2008

AdiK DaH SamPai

Yehaaaaaaa..... Adik ku sudah sampai dari Port Dickson. Tini nak gi beli bakso dulu. Pastu ambik deby kat opis nie. Terus kita gi ambik adik.

Hehehehehehe... bestnyeeeee.

CuTi... TaPi KejE

Hari nie cuti Maal Hijrah.... Cuti umum satu Malaysia. Malang nye, kena schedule keje. Masuk keje kul 12:30 tgh hari.. Nasib baik ada Tini tolong hantar kan.

Mana tak nye, masak ngan mama pukul 11:45am baru siap. Masak sayur goreng tomyam and ayam masak kicap. Pastu nak mandi and siap-siap lagi. Kalau naik lrt, alamatnye sampai lambat ler. Kalau keje pagi, jalan dari lrt ke opis ok lagi... Tgh hari, jgn harap lerrrr... alamat jadi ayam panggang nanti.

Keje masa public holiday... Heaven!!!! Yahooooooooo..... Boss tak ada. Apa lagi.... Layan Spa Q lerrr.

Balik nanti Tini ambik ngan kereta Viva nye. Syukur ler ada adik sorang nie. Boleh dia tolong hantar dan ambik. Al-maklum ler, mana ada kenderaan. Drebar sorang tu dah pencen. Wakakakakakaka....

Esok, adik sorang lagi datang dari PD... Tgh dok excited dia nak buat cup cake...

MaN

They are so complicated.... Can't live without them.... Can't live with them....
Wakakakakakakaka.....

Dealova

Artist: Once

Aku ingin menjadi mimpi indah
Dalam tidurmu
Aku ingin menjadi sesuatu
Yang mungkin bisa kau rindu

Karena langkah merapuh
Tanpa dirimu
Oh... Karena hati tlah letih

Aku ingin menjadi sesuatu
Yang slalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tahu bahwa aku
Selalu memujamu

Tanpamu sepinya waktu
Merantai hati
Oh... Bayangmu seakan-akan

Kau seperti nyanyian dalam hatiku yang
Memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang kuhela kau selalu ada

Oh...

Hanya dirimu
Yang bisa membuatku tenang
Tanpa dirimu
Aku merasa hilang... dan sepi
Dan sepi...

Kau seperti nyanyian dalam hatiku yang
Memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang kuhela kau selalu ada

Kau seperti nyanyian dalam hatiku yang
Memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang kuhela kau selalu ada

Selalu ada...
Kau selalu ada...
Selalu ada...
Kau selalu ada...

Sya... na na na...

PeNanTiaN ItU SaTu.....

Penantian itu satu penyiksaan...
Oleh itu, jangan menyiksa diri....

BaRu NaK BelaJaR

Hehehehehehe.... Mungkin azam baru nie... Buat blog. My friend beside me kat hospital nie yg influence.... Ternyata influence nye berjaya... Wakakakakakaka...

So, sekarang nie dok belajar buat blog. Trial and error... mana-mana yg patut...

Wish me luck...

SeLamAt TaHun BaRu HijRiAh

Happy New Year Lagi...

Semalam ke masjid negara ngan Mak Long, Memel and myself. Sambut tahun baru kat Masjid Negara bersama Agong. Wakakakakakaka... Habis keje kul 5:30 ptg. By the time sampai umah dah kul 6 ptg. Mak Long cuak kalau tak jadi pergi. Jalan jam gilerrrr. Al-maklum ler, petang hujan. Siap ribut petir. Nasib baik driver kita (Memel) hardcore. Sempat ler sampai sebelum Maghrib.

Bermula lerrr satu lebaran baru... Tahun baru dengan azam yg baru...