February 2, 2008

MeNaRik Kan.....

Menarik kan aksi kat atas nie.... Ada sesiapa yang nak try.. test???
Wakakakakakakakaka........

UniTed KinGdoM...


Sakit hati punya pasal... Rasa macam nak cari keje aje kat United Kingdom. Apa kata geng...??? Jom kita gi ramai-ramai....

Kita try nasib dulu, kalau ok... Kita duduk aje kat sana selama nya. At least kalau nak hantar duit kat mak... Mak kita kaya tau....

Just imagine, kalau kita hantar kat mak atau family di Malaysia 150 Pound Sterling... depa kat Malaysia boleh dapat RM954.13. Kaya tuuuuuuu.....

Amacam.... Mari kita pikir-pikirkan sama ada kita patut gi UK atau tidak...

p/s: Jay... lepas Chinese New Year yeaaaaa....

ThaNks... I'M So GraTeFul

I am so grateful to know these 3 wonderful ladies.

Kak Sarah a.k.a Aiken, Kak Farah a.k.a Lueba, Kak Ani a.k.a Annie and myself.

3 wonderful ladies yang banyak membantu dan membimbing debab sejak kebelangan nie. Thank you very much for guiding me to face this cruel world and people. Thanks a lot....

Love u guys very much..... xoxoxoxoxoxoxoxox

LeLaki.... Yg BaKal Di Gelar SuaMi

Man are so damn complicated... Lagi tua, perangai macam2 budak-budak. Sungguh tak matang.... Depa dok pikir depa aje yang betul. Masalah kan... Masalah dunia.

Kita nie, sebagai perempuan... nak kena aje tunduk dan hormat pada mereka. HELLLLLOOOOOO...... kita pon ada tahap kesabaran tau. Punya hati dan perasaan. Please think of us and our sensitivity.

Seriously, right now I do have second thought whether or not to get married. Am i doing the right decision??? Is he really the right man for me??? I know that we are only human beings... we are not perfect. We learn from our mistake and be a better person from there on. Can i still sabar with all of his perangai?? HELPPPP... i need help...

Mamat nie satu hal... Pastu pressure from others pon satu hal jugak. Kekadang nak aje kahwin lari. Kerja kahwin nie sungguh memeningkan kepala. Pastu, dengan kenduri kendara nye... ya ampun, mahal nye. Patut ler, ramai yg tak kahwin. Kalau yg muda2 tu kahwin pasti dapat sponsorship. They are so damn lucky. How i wish ada yg nak tolong top-up kan kenduri kahwin nanti.

Ya Allah... Tolong lerrr turunkan miracle dan bantu hamba mu yang kedil ini.... Amin.

AppOinTmEnt wiTH CCO

Hari nie, baru balik dari my 2 days off day. Buka inbox aje... mak aiiiiiii banyak nye mail. Baca satu persatu dan delete mana-mana yang tak patut. Pastu, terbaca email dari En. Fakhrul from HR. Katanya CCO nak jumpa.....

Alamak... Mampozzzzzzzzzz. Apa hal dia nak jumpa??? Have I done anything wrong?? Takkan nak pujuk kot?? One thing for sure, I dah tender my resignation letter and my last day would be on the February 12th, 2008. Lepas nie nak gi company mana.... jangan nak tanya. Tetiba pulak byk offer yg masuk.

Si Mohar, supervisor from Tarik Cafe dok memujuk tuk coverkan tempat dia kat sana. Entah ler... Kalau they all boleh bagi higher income.... ok gak. Kalau tak.... terima kasih aje lerrrrr.

Kalau keje kat sana... teringat pulak zaman2 keje kat San Francisco Coffee dulu. Seronok nyeeeeee..... That place betul2 teach me to be a better person like what i am right now.... Thanks!!!!! Mana tak nye.... from zero. I learn lots of thing... siap kena campak ke BOH Tea Island... and Smoothies Outlet.... versatile gitu.

So, sekarang nie... wish me luck for my appointment with CCO.... Either its a good news or vise versa.

FaReWell ParTy

Farewell party was held by contact center last Wednesday. Semua ada except for Ija, Zue, Pooven and Shila.

Food was prepared or handled by Jay..... beli nasi ayam, kuih keria, cucur udang and kuih badak. Kenyang sioootttt makan nasi ayam. Thanks Jay for organizing an awesome farewell party.

Pastu, mak hayam tu suruh bagi speech. Ada ke patut... well, thanks to everybody for the full co-operations and support. Sedih gak nak pergi dari tempat nie.... Tapi, apa kan daya. Life goes on. Need more money to support and cover all my debts and expenses.

Hoping for a better environment in the new place.... Wish me luck..