July 31, 2008

BunGa TeLur...


Bunga telur, the favor for weedings is a symbol of Fertility.... Tokens to the Guests as a Prayer for the Couple.

Any comments???....

ApA KaTa SurVey....

Apa kata survey tuk hand bouquet masa wedding nanti...?? White lilies atau something yang traditional e.g. roses...

- White lilies -

- or Roses... -

July 30, 2008

ProMise...

My first gaji... Promise myself to belanja orang kat rumah makan luar. So, tonight kita gi makan kat Mak Tim - Sajian Asli Warisan Johor..
Baru first time nak gi makan kat sana... banyak dengar good recommendations from others yang dah pergi menjamu selera kat sana.
Selamat Menjamu Selera...

July 28, 2008

TODaY....

I've decided to guna khidmat Manggis to capture - My Special Day...

Manggis Wedding... Comelkan..
Dah nego price tuk photographer and videographer masa wedding nanti... Finally, dapat 10% discount from the original price. Alhamdullilah....

Busy WeeKend...

Busy sungguh last weekend... Saturday ada training kat Shangri-La Hotel from 8:30am til 5:30pm. Tajuk training...
PEMANTAPAN PRESTASI UNTUK MENCAPAI KEBERKESANAN ORGANISASI
"KE ARAH MEMBINA KEKUATAN MODAL INSAN".
Hebat kan... Facilitator, sungguh menarik dan tak mengantuk langsung. Siap main kapal terbang kertas lagi tu.. My team, Team TERBAIK dapat first place. Hadiah... Mug.
Nie nak cerita bab makan, mak oiiiii... Makan sodap tuuuu... We all had our lunch kat Lemon Garden Cafe... In between, ada tea break. They serve fresh bean coffee. Apalagi, Cappuccino lerrr memanjang... wakakakakaka.
Sunday, Tini and myself gi rumah Mak Long - tgk bed spread that she bought from China. Bawak sekali bed spread yang Chu beli, mana tahu dapat mix and match. Finally, kita decide to use yg Chu dah lama beli tu and add some soft touch.
From there, the two of us when to Jln. T.A.R. Tgk pelamin and bunga telur. Pelamin dah jumpa. Bunga telur pun sama. Baju nikah lerr pulak... Confuse either nak tempah atau sewa aje.
From there, kita ke pasar Chow Kit pulak, saje nak cari lagi bunga telur. Personal Assistant a.k.a Tini, dah berkenan ngan satu bunga telur lagi. Bunga telur kristal gitu....
Am really lucky to have Tini as my Personal Assistant and my families. Many heads are better than ONE!!!

July 22, 2008

Best Nyeeeee...

Wakakakakaka... Best nye kalau tak keje hari nie. Tetiba aje pagi nie hujan. Best kalau dapat berselimut kat atas katil.
Hari nie, opis nie macam aku yang punya. Boss semua pergi meeting. My immediate boss pulak MC... Heaven. Jadi, kita buat apa aje yang kita mahu. Yahoooooo....

July 17, 2008

HeLLo

Setelah sekian lama menyepi, dapat gak kali nie nak blogging. Rindu gak rasa nye. Sejak dari hari pertunangan tu, banyak peristiwa yang di alami dan ditempuhi. Semoga semua nya menjadi pengajaran dan pelajaran dalam hidup ini.
Sekarang dah keje kat tempat baru. Dapat boss baru. Masalah nye dapat lady boss yang bossy - sangat bossy. Tekanan perasaan ler jadinya. Pulak tu, nie member punya wife.Tolongggggg... kenapa ler jadi begini.
Anyway. life goes on. Semoga diri ini tabah menghadapi segala dugaan hidup ini.