November 25, 2008

Birthday Cake & Trophy Kemenangan....

Birthday Cake Selena - Butterfly... Cake Kemenangan buat DayBab...
Alhamdulilah.

Ini dia, Trophy Kemenangan yang DayBab menangi... rasa teruja dan tak percaya!! Hehehehehehehehehehe.....

November 24, 2008

Jalan-jalan Cari Makan....

Jalan-jalan Cari Makan... Jom makan Bakso!!
- Bakso kat Pandan... -

Adegan Chom....

Ini dia... adegan si Chom tengah bobok. Masa nie, mesti Chom dah kepenatan setelah puas ronda kampung. Maklum lerrr, gangster kampung... wakakakakaka..
Chom kalau bobok kat umah... ada aje spot yang enak. Pandai pulak dia memilih...
- Nie tengah bobok kat atas kerusi...-

- Tengok lerr tu... Posing nye.... -

- Ngantuk yea.... -

November 21, 2008

Rumah tuk Disewa...

Kali nie... Ada info tuk rumah disewa. Sesiapa yang berminat, sila email ke : mariawaheeda@gmail.com.
The rental would be RM1,800 nego.
Location : Apartment Pertiwi, Taman Maluri.
Gambaran apartment...

Antara facilities yang ada... Swimming pool and kids pool..


Nie pulak... Dewan serbaguna kat kawasan apartment tu..


Area dining and living apartment...


Luas kan...??!!!

November 19, 2008

For Sale....

Ada yang mau beli... Ni dia...
Fujitsu Lifebook P7010 - RM4500neg

HP ColorLaserJet 2550L - RM550

Interested...?? Tinggalkan comment and kita boleh bincang...

November 18, 2008

Antique Furniture for Sale....!!!!

Hello to all.... Daybab ada few Antique Furniture for Sale... Sesiapa yang berminat, sila tinggalkan comment(s) serta email address... from there, daybab akan hubungi anda...
The furniture are as below... Please take note that price shown does not include transportation chargers...
Akihira TV Cabinet - RM1750

Antique Dining Table with Four Chairs - RM4150


Contemporary Javanese Cabinet - RM600



Javanese Sidetable - RM350


Antique Javanese Book Selves - RM850

November 13, 2008

Next....

Next movie that I MUST catch is Madagascar 2!!!
Jom... sesiapa yang nak join sekali...

007... James Bond

Semalam... Daybab gi tengok Quantum of Solace - 007. Fuuyyyoooooo.... Best nye. Bagi mereka yang belum menonton wayang ini, lebih baik gi nonton. Tak akan rugi punya....
Movie kali nie merupakan kesinambungan dari movie sebelumnya... "Casino Royale". Bab Hero nya.... Daniel Craig memang hensem.
Nak daybab cerita plot nye ke...??? Tak payah lerr kan.... Kita nonton aje kat panggung..
Selamat Menonton.....!

November 12, 2008

Do I Need Video For My Wedding...???

Daybab dalam dilema nie. Dok tgh nak finalize few things for the wedding, suddenly Daybab dok teringat, do i really need video for my wedding??? Confuse nie... Pastu, terbaca article nie kat Blog Manggis...

**Few reason why do you need video for your wedding (Petikan Dari Manggis);

- Your wedding is the most well planned and important day of your life shared with your family and friends gathered in one event. Everybody are in a high spirit . Your family dressed in the finest cloth they own. Laughter and tears pouring endless through out the event. Lots of emotion involve. It’s the most joyful day for everyone. All of this will just pass without you noticing it. How nice to watch all over again what you’ve gone through on your big day. Having a video definitely give you the chance to relive your memories. You will not just see a still photo but a moving photo which you can hear they speak and feel their real emotion.

- Have you ever saw your parents wedding photo? Those black and white photos of them standing still really bring back good old memories. What if you can see them alive? What if you can feel the joy that they have experienced on that day? This “What If” question will again asked by your children or your grand children. Don’t let them wondering like we do , give them the opportunity to watch their family history.

- I remember on a wedding reception of Sazzy Falak & Nash, in her speech she expressed her feelings towards her mother(you can view some of the clips below). It was a wonderful speech. Both of them are in tears including me and many of the guest. This don’t happen every day. You don’t get to listen a good speech from a daughter expressing her love and sincere thought to her mother in a public on a normal day. How nice to watch again and again this wonderful moment. Facts: No matter how good is a photo, it will never give you this.

Kesimpulan nya, DayBab masih confuse sama ada nak ambik video atau tidak... As for photo, thats for sure!!!
Any idea or suggestion???

Am I Being Rude....??

- ini bukan gambar sebenar masa majlis tu....-
Two weeks ago, Daybab ada gi umah one of my auntie tuk hadiri majlis aqiqah cucunya yang pertama. The kenduri was really nice and cozy. Theme color majlis tu ialah biru. Memang patut lerr coz tu cucu lelaki...
Cerita nya begini, sewaktu bacaan doa... Ada sekumpulan makcik-makcik dengan selamba nya berborak. Kalau perlahan, tak pe lerrr... Nie riuh rendah jadi nya. Daybab yang annoyed tentang keadaan masa tu, terus dok ssssshhhhh! kan kat mereka. Tetiba, my sis dok kuit and told me that I'm being rude!!!
Is it me... or them?? Tak hormat langsung majlis orang... Lebih tak hormat bila bacaan doa dilafazkan, mereka membuat bising dan berbincang tentang duniawi.
Apa nak jadi kat makcik-makcik nie?? Rupa nya as per my aunt - the tuan rumah, this makcik-makcik memang tak makan saman. Sabar aje lerrrr....!!
Apa pendapat anda tentang kejadian nie..??
Yang paling best.... Makanan tuk hari tu memang best! Siap ada kambing golek.... Yummmmyyyy... Malang nye, daybab tak makan kambing coz nanti poning! Heheheheheheh....

November 11, 2008

Tak Relaaaaa......

Everyday, tuk gi and balik keje.... Daybab naik lrt. Itu lerr transport yang ku harapkan. Ada kala nya, lrt akan rosak dan tergendala perkhidmatan nye. Itu lerr bila daybab akan lewat masuk opis.

Al-kisahnya, lrt-putra kita nie kan kontot dan ramai pulak yg dok harapkan perkhidmatan nye. Daybab salah sorang daripada nya. Lrt nie, diwaktu "peak".... pasti padat macam tin sardin. Tuhan saja lerrr yang tahu azab nye men-squeeze kan diri kat dalam lrt nie. Belum lagi dengan bau masing-masing.

Ini kisah yang daybab alami petang semalam. Daybab naik train dari Ampang Park. Kat situ aje dah padat. Masuk punya masuk... Daybab diri dekat dengan pintu supaya senang nak kluar nanti. Ada ler pulak mat salleh nie dok diri kat belakan daybab. Tak ku sangka... dia telah tenyeh **** kat belakang ku. Ku tergamam... terasa gak nak tepuk aje dia punya ****. Tapi, train punya lerr padat. Daybab betul-betul tergamam...... Kesal pon ada gak... Belum lagi daybab kena gesel ngan t@@@k perempuan...

Manat tu tergolong dalam golongan sex maniac ke??? Nie yg daybab jumpa :

Sex maniac is a behavioral abnormality. this refer to a certain individual who cannot control his/her emotions on having sex. most common factors is on the admiration on sex frequency. Perhaps, we could consider this as a mental illness which is actually due fron inheritance or on the developmental psychology of the individual, we could consider the environment and the material that he belongs to and he has been encountering upon his/her gowing period.

Semoga hak dan maruah kaum wanita dijaga dan dihargai.... Ada baiknya kalau buat train khusus tuk wanita aje.... Apa pendapat anda???

November 10, 2008

Thank you...

Raina, thank you very much for the Banners/Headers. I really love it!!!
She had made the banners for both of my blogs... sila nikmatinya disini dan disini.....
Thank you very much, Raina!!!!!

Detox... or Not.... !!!


Its been months... I've been browsing and looking at this particular product.... juvanex-Detox in just 7 Days! Do I really need this?? Do I really need to detox my body???
This is why.... --> Detox Your Body for a healthier life. Aching body, low energy level and exhausted mind are signs shown by your body in trying to tell you that it's time to detox your body. It's a well know fact that you need to detox your body at least once a year. It's a way of getting in tune with your body after some time and spring clean the internal system to get rid of the toxin built up.
Any suggestion?? Should I detox??

November 7, 2008

Best Nyeeeee...


Am so excited...!!!
This morning masa bukak email.. ada mail from Agnes - the lady yang akan supply kan fridge magnet tu nanti. Dia tanya whether dah dapat sample ke belum..?? I replied to her... "Belom lagi...."
Terus DayBab call umah and Tini bagi tahu... Dah samapai pagi tadi. Agnes gave me 3 samples of fridge magnets... Bestnye!!!
Rasa tak sabar nak balik...

November 5, 2008

FoodFEST Contest.....

Am in the foodFEST Contest.... Vote for DayBab!!!! Boleh view my entry kat sini, and sini....

November 4, 2008

TeMan-TeMan...

-Masa 4W... 1994-

-Masa 5W... 1995-

Menjejak teman-teman sewaktu zaman persekolahan dulu... Sungguh seronok dan indahnye. Pastu happening kalau dapat berkumpul kembali....

November 3, 2008

Confused...


Am really confused.... Thinking of the venue for my wedding...
Tolonggggggg... Makcik Confused!!!
Nak buat wedding kat umah atau kat dewan???