May 26, 2009

Tawaran HEBAT!!!!

Tawaran HEBAT... cepat.. cepat sebelum terlambat...
Grand Livina Impul, 1.6 - Auto, Grey Color.
OTR will be RM88,600.
You will get FREE IMPUL BODYKIT, LUGGAGE TRAY AND CARGO NET WORTH RM3,700.
Berminat??
Sila hubungi Ozi @ 013-2198127...


May 25, 2009

Camera...


Salah satu benda selain oven yang tengah DayBab dok survey ialah digital camera... I desperately need one!!!

Afgan - Bukan Cinta Biasa


Kali ini kusadari
Aku telah jatuh cinta
Dari hatiku terdalam
Sungguh aku cinta padamu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
Cintaku bukanlah cinta biasa
Jika kamu yang memiliki
Dan kamu yang temaniku seumur hidupku

Terimalah pengakuanku
Percayalah kepadaku
Semua ini kulakukan
Karena kamu memang untukku

Cinta ku bukan cinta biasa
Jika kamu yang menemani
Dan kamu yang temaniku seumur hidupku
Terimalah pengakuanku


May 20, 2009

Tak Ada Mood...

DayBab lagi tengah tak ada mood nak update blog... :-(
Harap maaf yea... rancangan tergendala buat sementara waktu...

--> update ini khas buat my friend, Ms. Prima!!!

May 8, 2009

Orang kata aku lahir dari perut ibu.. (bukan org kata...memang betul)
Bila dahaga, yang susukan aku....ibu
Bila lapar, yang suapkan aku....ibu
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ..ibu
Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut....Ibu
Bila bangun tidur, aku cari....ibu
Bila nangis, orang pertama yang datang ....ibu
Bila nak bermanja, aku dekati....ibu
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....ibu
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya....ibu
Bila nakal, yang memarahi aku....ibu
Bila merajuk, yang memujukku cuma....ibu
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....ibu
Bila takut, yang tenangkan aku....ibu
Bila nak peluk, yang aku suka peluk....ibu
Aku selalu teringatkan ....ibu
Bila sedih, aku mesti talipon....ibu
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.....ibu
Bila bengang.. aku suka luah pada..ibu
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah....ibu
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu....ibu
Bila ada masalah, yang paling risau.... ibu
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. ibu
Yang selalu masak ibuanan kegemaranku....ibu
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....ibu
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku....ibu
Yang selalu berleter kat aku...ibu
Yang selalu puji aku....ibu
Yang selalu nasihat aku....ibu
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....ibu
Aku ada pasangan hidup sendiri....
Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....ibu
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....ibu
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....ibuku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....ibu
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. ibu ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon ibu
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk ibu
Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk ibu?
ibu bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya........
Tapi kalau ibu sudah tiada..........
IBU...RINDU IBU.... RINDU SANGAT....
Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....
dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......
Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.
Kos upah membantu ibu:
1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.
1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan ibuan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA
Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata,
"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.

Sleepy... ZZZzzzzzz...

Hari nie, ngantuk tahap baban punye...
Nie gara-gara siapkan orderan customer. Semalam, DayBab hanya sempat bobok 2 jam aje. Alhamdulilah, siap semua orderan dan amanah DayBab.
Semalam, DayBab siapkan brownies, make-up marble cheesecake dan siapkan fruit tartlets.
Lepas habis buat semua tu, DayBab packing and bobok jap...
Waduh, bila bangun... habis pegal seluruh badan. Kalau dapat diurut... memng enak. Bila tengok kat cermin, mata DayBab macam mata Panda lerr pulak....
Cepat lerr kul 6... DayBab nak balik and ZZZzzzzzzzzzz....


May 6, 2009

Secretary accidentally bites off boss' penis

Tuesday May 5, 2009

Secretary accidentally bites off boss’ penis

A SECRETARY accidentally bit off the penis of her employer while giving him oral sex in a car.
Sin Chew Daily and China Press reported yesterday that while the 30-year-old woman was performing oral sex on the man, the car was hit by a reversing van.

The impact of the crash, China Press reported, caused the woman to bite off her lover’s organ.

The daily reported that the incident occurred in a Singapore park where the couple met after work.

To make matters worse for the woman, her husband had sent a private investigator to spy on her after suspecting that she was being unfaithful.

The investigator said he had followed the woman and her boss to the park.
“On reaching the park, they did not alight from the car. Not long after, the car started to shake violently.

After the car was hit by the van, there was a loud scream from the woman whose mouth was covered with blood,” he said.

The woman later followed her lover to the hospital with part of the sexual organ.

The investigator, who called an ambulance to send the man to hospital, said that this was the first time he had encountered such an incident.

PA Boss yang gila kuasa....

Pagi-pagi sudah bikin orang marah....
Ini kisah Pantry kat opis DayBab. Pantry tu terletak kat tingkat 1, same level dengan bilik BIG BOSS. DayBab pulak kat tingkat 2. Ground floor pulak, ada showroom.
DayBab baru sebulan pindah ke opis baru nie setelah opis lama ditutup. Sebelum nie, problem dengan access card. Punya lerr lambat DayBab nak dapat access card. Mintak access code, minah PA ni kata... "Kita tak ada access code..!!". Banggang nye... dia ingat kita nie B*&#H ke??? Kalau budak kecik boleh lerr dia nak bohong... nie nak bohong dengan DayBab. Memang banggang lerrr minah nie!
Pastu, setelah hampir seminggu.. DayBab pon dapat lerr access card. Tiba time DayBab nak ambik air kat pantry... baru lerr DayBab dapat tahu yang DayBab tak ada access kat Tingkat 1. Hanggin jugak lerrr...
Tak pe... DayBab sabar aje lerrr.. Setelah sekian lama, DayBab turun naik dari tingkat 2 ke ground floor tuk ambik air. DayBab pulak memang banyak minum air. At least, 3 liter... bayangkan betapa mengah dan semput nye DayBab especially bila time naik tangga...
Memang lerr baguihh naik turun tangga... excercise! Tapi, kenapa harus ada limited access dalam opis sendiri...???
Yang buat DayBab terlebih hanggin hari nie pulak sebab air kat showroom pon dah habis. Air tu pulak satu cerita. Ada ke patut, PA bonggok tu suruh simpan kat luar... tak bersih sungguh. Banggang lerrr...
So, sebagai kesimpulan nya... DayBab salahkan BIG BOSS sebab hired Taxi Driver's wife as his PA. Also, PA yang giler kuasa, bonggok, banggang... etc.. etc.. etc...
Bikin kacau mood orang aje...!!!
p.s.: DayBab mintak maaf diatas kekasaran bahasa DayBab semasa menulis entry ini... Hati tengah geram dan hanggin satu badan... ;-)

May 5, 2009

S.O.H.O.

Entah apa lerr nak jadi dengan diriku ini... sejak dua menjak nie, rasa malas yang amat sangat lerr bila masuk bab nak gi keje. Adakah disebabkan oleh diriku sendiri atau environment kat opis nie yang macam tak best..???
Kekadang ada jugak terlintas kat kepala, nak berhenti aje keje. Malas nak keje makan gaji. Tapi, apa kan daya... belum sampai masa nya lagi...
Kalau duduk rumah goyang kaki sambil tengok TV pon best gak... tapi, nanti tak masyuk lerrr. Tak best sebab tak leh nak pegang dan foya-foya dengan duit sendiri.
So, kalau DayBab berhenti keje dan duduk umah... rasa nya DayBab akan memajukan perniagaan (amboiii... hehehehe) kek yang DayBab dah start nie. Sambil tu, DayBab gi class tu memahirkan skill DayBab dalam bidang ini.
DayBab akan punya opis kecil dirumah untuk mengupdate segala info dan yang paling PENTING... nak update Blog!! hehehehehehe... itu penting sebab sebarang update ada kat Blog.
Opis itu, akan dilengkapi dengan laptop, scanner, printer dan yang paling penting ada internet connection. Furniture macam kat atas tu, ok gak lerrrr... simple aje... ;-)
Dapur paling penting... DayBab akan lengkapi dapur dengan sebaik mungkin. Akan dideco se-cozy yang mungkin sebab kebanyakan masa, DayBab akan habiskan disini.
Semoga impian dan cita-cita DayBab ini akan cepat menjadi kenyataan... Insya-Allah. Jadi, nanti tak yah lerr DayBab nak kena siap gi keje pagi-pagi. Masa tu, bangun pagi... siapkan orderan kek dan update blog.. hehehehehehe...

May 4, 2009

Long Weekend...

Long weekend... May 1st - cuti Hari Buruh. Jatuh pulak hari Jumaat... best lerr coz dapat cuti lama...
Jumaat tu, DayBab tak buat apa sangat pon. Dua-dua bangun lambat.. pastu, mode "MALAS" pon dah ON dengan sendiri nya. We had breakfast... pastu lepak depan TV.
Dah petang, baru kluar jap gi GE Mall dengan Abg Gendy and Mama... DayBab nak gi Aussino, cari cover tuk my quilt. Rezeki DayBab lerr... they all tengah buat Sale. During the 3 days, ada additional 10% discount on selected items. So, cover yang DayBab beli tu.. dapat ler 30% discount... Tersenyum lebar DayBab masa membayar.. ;-)
Lepas dari GE Mall we all gi lepak jap... Minum-minum sikit ngan Mama...
Malam Jumaat tu, Final OIAM... TOMOK MENANG!!! Yahooooooo... memang DayBab suka!! Sambil nonton OIAM, sempat gak DayBab buat pizza.. Hehehehehe.. ada cheating sikit tau.. DayBab pakai pizza base yang DayBab beli dari Yen. Intinya, mushroom.. turkey slice and lots of mozarella cheese. Yummmyyyy...
Duduk berdua dengan Abg Gendy sambil makan pizza. Mama tak makan pizza sebab ada cheese. Chu pulak, masih kenyang... ;-)
Saturday pulak, Abg Gendy keje. DayBab buat pizza as requested by Abg Gendy for his breakfast. Ambooiiii... pagi-pagi dah mintak pizza... hehehehehehehe.
Lepas hantar Abg Gendy ke opis, DayBab terus ke Yen. Stock-up apa-apa yang patut sebab nya, next week ada few orders. Kali nie stock-up tak brapa banyak coz Daybab dah buat stock count.. hehehehehe...
Lepas balik dari Yen, DayBab bersihkan bilik. Kali nie siap vacumm tilam dengan bantal. Penat gak lerr... tapi, hasil nya sungguh Dahsyat!!
Petang sikit.. DayBab gi JJ Au2 dengan Chu.. shopping groceries. By the time balik, tiba masa tuk ambik Abg Gendy dari opis.
Both of us terus ke Pasar Minggu.. apa lagi, Abg Gendy cari rangka ayam lerrr.. DayBab lak beli pecal ngan popcorn... Yummmyyy...
Malam nya, DayBab buat mini cheesecake. Kali nie DayBab buat beberapa flavour. Antaranya.. bleuberry, choc chip, Mars chocolate and Ferrero Rocher. Abg Gendy lerr orang yang paling happy... sebab dapat MAKAN!!! hehehehehe...

Sunday morning.. DayBab gi Baking Class dengan Auntie T kat Bukit Indah, Ampang - Mas Delight. DayBab dapat tahu pasal class nie dari anak saudara Kak Mas, iaitu Lynn from www.myhadiah.com. Kali nie, we all belajar buat Continental Cake --> Emelda Philipine Chocolate Cake, Tiramisu, Tuti Fruiti, Ice-cream Cake and Lady Strawberry Cheesecake. Class start kul 10:30am and habis hampir kul 3pm.
Banyak info yang DayBab perolehi. Ada kek yang DayBab akan improvise dan kek-kek nie memang sell-able.. ;-)
Lepas balik tu, lepak ngan Abg Gendy sambil jumpa kakak-kakak. Masa tu, DayBab dah rasa sakit kepala. Mata dan muka rasa sangat pedih. DayBab cuba urut-urut tuk hilangkan rasa sakit.. malangnya, tak mau hilang pulak.
Bila balik, DayBab mandi dan basah rambut. Dengan harapan agar lega dan hilang sikit sakitnya... Tak jugak! DayBab perlu siapkan orderan yang telah DayBab persetujui. Ia lah... nie kan dah kira amanah.
Jadi, DayBab pon tido dari kul 8 malam hingg kul 11:30 malam. Bangun aje, DayBab terus start buat apa yang patut. Thank you Abg Gendy sebab temanin DayBab.. ;-) Keje membakar dan menghias siap kul 5 pagi. Lepas kemas-kemas dapur, DayBab bobok jap.
Pagi.. gi keje. Itu lerrr aktiviti DayBab sepanjang cuti ini... :-)

May 2, 2009

PHD....

Perasaan Hasad Dengki (PHD)... masalah mental yang ada dalam setiap manusia. PHD ini antara dapat dikawal atau hingga tidak dapat dikawal oleh manusia.
Tipu lerr kalau DayBab kata yang DayBab tidak punya perasaan hasad gengki. Am sure, semua manusia punya perasaan ini. Tapi, kita handle ia dengan secara positive atau negative... itu persoalannya...!!
Secara jujur, DayBab punya perasaan hasad dengki. Tetapi, DayBab akan menyalurkan nya ke jalan yang positive... jalan yang dapat memberikan manfaat kepada DayBab. Contohnya, kalau DayBab tahu seseorang itu berjaya dalam perniagaan... memang DayBab dengki. Dengki kerna DayBab juga mahu sukses.. dengan itu, DayBab akan berkawan dan pelajari teknik dan strategi untuk berjaya. Jangan pulak kita cuba untuk menjatuhkan orang itu pula...
Ada kalanya, perasaan hasad dengki ini timbul akibat harta atau wang ringgit. Manusia sanggup buat apa saja untuk mendapatkan kepentingan diri sendiri. Ada yang sampai berjumpa dengan BOMOH, demi mencapai cita-cita mereka.
Mereka akan menggunakan hikmat BOMOH untuk memusnahkan kehidupan orang lain. Tidak mahu melihat orang hidup dengan aman damai. Mengapa??? Adakah mereka ini tidak takut dengan balasan Allah???
Insaf lerr.. hentikan semua ini. Buangkan segala perasaan hasad dengki. Hidup didunia ini adalah sementara. Percaya lah pada pembalasan dan kekuasaan Allah.

May 1, 2009

Hoooorrraaayyyyy...!!!

Alhamdulilah... Tomok MENANG!!!!!
Agak mengecewakan bila dengar Tomok berada ditangga paling bawah dan hampir tersingkir yang bakal menyebabkan Tomok tidak dapat membuat persembahan akhir. Bagi DayBab, nasib merubah segalanya. Tomok akhir nya dapat melakukan persembahan diperingkat akhir..
Persembahan Tomok sungguh sukses!!!
Walaupun begitu, Esther juga bagus... tapi, Aweera... tidak patut menang... ;-) Undian mereka memang sengit...
Tomok sudah memang dan berjaya membuktikan kemampuan nya dalam bidang muzik. Semoga Tomok sukses sebagai penyanyi solo pula selepas ini....
Tahniah buat Tomok!!!
---> Adakah kakak kepada Tomok, iaitu Isma bakal menjadi juara AF7???? Sama-sama kita nantikan.... ;-)

Update....

Nie update dari birthday Mama...
We all, satu family gi dinner kat Delicious. Satu family yang tak berapa besar, akhirnya... besar jugak... hehehehehehe
Lepas keje, Abg Gendy jemput DayBab dari opis. Sampai rumah dalam kul 6:20pm. Alhamdulilah, jalan tak macet. Kalau tidak, pasti DayBab sampai umah lambat. Sesampai aje dirumah, DayBab terus bancuh adunan tuk buat cupcakes. Al-kisah, DayBab dapat tempahan dan harus siapkan tempahan untuk ke-esokan harinya. Orderan kali ini untuk En. M, rakan sepejabat Chu.
Nasib baik, bakar cupcakes tak ambil masa yang lama. Dalam masa kurang satu jam.... DayBab sudah selesai membakar semuanya. Habis aje, terus DayBab siap-siap kerna tempahan tuk dinner telah dibuat untuk jam 8 malam.
Ini lah kali pertama Abg Gendy meraikan harijadi Mama. Birthday Abg Gendy pon tak lama lagi jugak..... ;-)
Makanan di Delicious, ok lerrrr... (bagi DayBab... seakan macam kureng kick). DayBab ordered Spicy Crabmeat Pasta and Mango Lychee with Kaffir Leave. Abg Gendy pulak ordered Salmon with Angelhair... mamat tu mintak Earl Grey.. ;-)
Birthday Gurl... ordered Nasi Kerabu with Ayam Percik... minum Apple juice.
We ate and chat... Best gak lerrr, coz dah lama tak makan macam nie. Finally, we ordered a chocolate cake with ice-cream.... yyyuuummmmyyyyy...
Overall, makan kat Delicious ok lerrr... Birthday Gurl pon enjoy nampak nya.
Anyway, Happy Birthday Mama!!!!
XOXOXOXOXO