September 29, 2009

Dah 5 Bulan....


Last Monday was my monthly visit with the doctor. By then, baby dah masuk 21 weeks.
We had breakfast dulu before gi hospital. Kali nie DayBab minum air banyak-banyak coz the last visit, doktor kata air kurang.
Arrived at the hospital aroung 9am. By that time, dah ramai jugak ibu-ibu mengandung yang sedang menunggu giliran.
Sudah menjadi rutin, sebelum jumpa doktor... akan dicheck urine, berat badan and tekanan darah. Lepas semua tu, tunggu giliran tuk doktor panggil.
Bila giliran DayBab tuk masuk... Abg Gendy pasti ikut masuk sama. Biasa nya doktor akan bertanya kalau ada apa-apa masalah and akan scan perut tuk tengok perkembangan baby.
Alhamdulilah... heart beat baby - ok, perkembangan nye pon - ok and doktor inform kat we all that berat baby dah 371gm.
Kata doktor, bila baby dah besar sikit... kita scan pakai 3D pulak... yyuuuhhhuuuuuu... tak sabar nye.
Now, i have this mixed feelings. Its fun to have my baby duduk dalam my stomach and i don't wanna it to keluar. But, tak sabar jugak nak gomoh-gomoh the baby bila dia keluar...
How lerrr...???

Amott yang mengeramkan...


Ni aksi si Amott masa bobok kat dalam bilik.... sungguh mengeramkan!!
Hari tu, Amott cipta sejarah dengan bobok dari kul 8 pagi hungga kul 4 petang. Mana tak nye, sebelum nie mana dia nak bobok lama-lama.... ada aje misi dia kat luar tu...
Ada pulak satu petang tu, DayBab nampak dia berkejaran dengan kucing lain. Entah apa pulak masalah nye... tak reti hidup dengan aman dan harmoni lerrr...

September 26, 2009

Bila Santa Claus turun dari NYC...

Nie apa yang DayBab dapat bila Santa Claus turun dari NYC... purse bag!!
Alhamdulilah.. rezeki DayBab. So, lepas nie kalau keluar gi kedai... DayBab boleh lerr sumbat purse and handphone dalam beg nie..
Thank you ... Auntie Samsiah!!!

September 19, 2009

Salam Lebaran...

Salam Aidil Fitri buat rakan-rakan and family. Dikesempatan ini, kami ingin memohon maaf jika ada tersilap and terkasar bahasa, atau menguris hati mana-mana pihak.
Kalau tahun-tahun sebelum nye beraya solo, tahun nie dah berduet ... tahun depan, insya-Allah trio pula...
Selamat Hari Raya... Maaf Zahir dan Batin!!


September 14, 2009

Durian Pillow Pancake from Medan....

Kalau selama nie DayBab dok makan Durian Pillow Pancake yang dok beli kat Mid Valley tu, kali nie DayBab dapat rasa yang diterbangkan khas dari Medan.
Waduh... ternyata yang ini lagi sodap rasa nye. Durian nye memang banyak and sungguh yummmmyyyyy...
Makan satu aje dah puas gilerrr.. tapi, DayBab kena makan dua!!


Birthday Present!!


Thanks to my Sate Minang Geng for the awesome books...
Ingatkan umur sebegini tak dapat present, dapat jugak yea.. Alhamdulilah.
Thank you.. All!!!

September 10, 2009

Happy Birthday!!!


Happy Birthday to me...!!!!
Alhamdulilah, i am blessed with wonderful family members and friends.... Thank you!!

September 8, 2009

Is it too early...???

Dalam kesibukan DayBab dok nak uruskan pelbagai benda serta mengharungi segala cabaran dan rintangan, sempat gak gi KLCC jap tadi tuk release kan tension dan mencari idea baru.
Dalam dok tunggu Abg Gendy, DayBab lepak dan cuci mata kat Toys 'r' us. Waduh, mereka ada sale rupanya tuk barangan baby.
So, is it too early for me to buy those stuff??? Bukan nye nak beli apa pon, cuma stroller and baby cot. Sale nie hanya sampai early October... lepas nie, entah ada lagi sale atau tidak. Takut nanti kempunan atau menyesal sebab tak beli awal-awal...
So... apa kata anda???

September 7, 2009

Thank you... my friend!!

Semalam, dok tengah siapkan orderan kek... tetiba Zu call. Katanya nak titip kan barang buat Zarinah. But then, i told her... i'll be seeing her toninght. So, we decided to meet up at my place and gi sama-sama ke Wangsa Maju.
Masa Zu sampai... sempat lerr jumpa ngan Ros. Member sekolah yang lama sungguh tak jumpa secara realiti... tetapi, dok bermesra di FB.
Dalam kul 9 lebih, both of us bertolak ke Wangsa Maju. Lepak di salah sebuah kopitiam disana. Zu nak deliver perfume and kasut kat Zarinah and DayBab nak hantar kek senget kat dia.
Dalam pada itu, Zu kasi DayBab t-shirt kat atas tu!! Comel kan..!!???
Balik aje rumah, DayBab try t-shirt tu. Ya Allah... memang selesa gilerrrr...
Thank you, my friend for the confortable t-shirt!!


September 3, 2009

Get Well Soon... My friend!!!

DayBab dapat tahu from my friend, Azmi that our friend - my ex-schoolmate, was suspected of H1N1. DayBab doakan agar Zulaikha cepat-cepat sembuh dan ceria selalu.
We love you... my dear friend!!

Sometimes your troubles

are tall, and it may
feel like relief
is as far away
as the stars.
But don't despair.
You'll be much
better soon.
Until you are,
I won't stop trying
to brighten your day,
and I'll do my best
to send a bit of
magic stardust
your way.