February 28, 2011

Fauziah & Edi... February 26th and 27th, 2011...


Selamat Pengantin Baru buat Fauziah and Edi. Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.

Acara pernikahan telah berlangsung dengan jaya nye pada hari Sabtu, February 26th, 2011. Tema pada hari itu adalah purple. DayBab bertanggungjawab untuk menyiapkan kek hantaran bagi kedua-dua belah pihak.

Pada keesokan hari nye pula, acara persandingan telah diadakan di Dewan Merak Kayangan. Theme color pon ada gak... kali nie, color Hijau! Acara sungguh meriah... Tahniah buat semua yang telah bertungkus lumus.

Selamat Pengantin Baru....

Satay @ Satay Station, Kg Pandan...


Godek punya godek... jumpa gak gambar satay @ Satay Station.

Ini lerr satay ayam and satay daging yang ada. The satay... sungguh juicy!! Gemuk... gebu... tak macam kat sesetengah tempat tu. Kuah kacang nye pulak... memang sedap. Penuh dengan kacang...

Kepada yang nak gi makan tu, boleh lerr call tuk buat reservation atau nak tanya arah... 03-9284 6607... Selamat menjamu selera....

Last Night @ Satay Station...


Malam terakhir Opah kat Kuala Lumpur sebelum pulang ke Australia, we all gi makan satay kat Sayat Station. Janji nye nak makan lepas Maghrib... so, lepas solat aje.. we all gi ambik Opah.

Sebelum nak gi tu, DayBab ada gak call. Ingatkan nak buat reservation. Maklum aje lerr, ni kan malam minggu. Pastu, orang pulak barua aje dapat gaji... dengan bawak budak lagi.. kalau dah buat reservation, senan ler sikit. Tapi, they all sendiri pon tak buat...

Alhamdulilah... masa sampai tu, ada table tuk yang kat dalam rumah. Bagi DayBab, lebih senang kalau makan and lepak kat dalam. Arfan pon boleh senang nak berlari-lari. Kurang risau lerr kalau terjatuh ke apa, berbanding kalau dia main kat luar!

Satay kat Satay Station nie, memang lerr mahal sikit berbanding dengan harga satay kat luar sana.Tapi, satay nye sungguh gemuk dan jugak very juicy! Puas makan tu....

Kalau sesiapa nak tahu... Satay Station nie terletak kat Kampung Pandan. Berdekatan dengan Taman Nirwana. Waktu opearsi adalah dari jam 4 petang, ke 12 tengah malam.

Suasana sungguh santai. Alhamdulilah, Opah pon sangat puas hati... Am glad that we are able to spend the last night together!!!

Bon Voyage.. Opah! Semoga kita berjumpa lagi....

February 24, 2011

Shopping Online...


 Kalau nak di hitung.. tak sampai 10 kali DayBab bershopping online nie. Bukan nye apa... DayBab nie jenis yang nak tengok, pegang dan rasa dulu... baru beli.

Kalau tengok barang dari monitor nie, rasa macam tak puas lerr pulak! Contoh nye, beberapa bulan yang lepas, DayBab ada beli t-shirt untuk Arfan melalui one of the blogshop.
Nampak dari gambar... memang cantik, malang nye... bila sampai ke tangan kita... quality nye kurang memuaskan. Bukan seperti quality cotton yang biasa DayBab akan beli untuk Arfan!
Tapi, apa nak buat??? Dah beli kan??!! Pakai aje lerr... Ralat yang amat sangat masa terima baju tu... hingga lerr sekarang!

Pernah gak DayBab beli tote bag online. Nasib baik bag tu ok... cuma workmanship nye kurang kemas. Mungkin sebab DayBab nie cerewet atau apa... tapi, kalau nak puas hati... lebih baik DayBab tengok dulu puas-puas... ukur di badan sendiri... baru pikir, nak beli atau tidak..

Takut aje nanti menyesal...

Ada jugak kejadian, kawan mintak tolong kawan tuk belikan bag online. Akhirnya, kasihan kat kawan tu sebab dapat bag dah buruk!! Bag macam dah pakai... Dok bayar mahal-mahal... dapat bag, macam tak berbaloi dah... 

Itu nak salahkan siapa?? 

Kesimpulan nye, kalau yang membeli... atau menjual secara online nie, hendak lerr jujur. Jangan nak menipu! Tak elok.... nanti business tak tahan lama..

Renung-renung kan lahhhh...

February 22, 2011

2nd Wedding Anniversary!!!


Happy 2nd Anniversary... to both of us!!

Kita disatukan 2 tahun yang lepas... dalam suasana yang sungguh meriah.

Tahun lepas... kita raikan dihospital kerna Arfan ditahan diwad ... pemerhatian G6PD nye dia...

Tahun ini... kita bertiga meraikan bersama... one for all... all for one!!!

Sama-sama kita menempuhi kehidupan ini. Turun naik kehidupan... kebahagian bersama-sama... senang susah bersama...
Maafkan kalau ada terkasar bahasa, moody and so on... biasa lerrr. Dah kata manusia biasa... ;-)

Semoga kita menempuhi tahun-tahun mendatang dengan penuh tabah dan kebahagiaan. Dilimpahi rezeki yang halal... dan diberkati selalu.

Happy Anniversary.... sayang ku!
xoxoxoxoxoxoxo

MMR (1) - Setahun...


Pagi tadi... appointment Arfan kat klinik tuk jab MMR... nie tuk demam campak, beguk.. and apa yea... ibu dah lupa! oooo... rubella!!

Hari kat klinik... ramai lerr pulak. Ramai dengan patient kes baru... jenuh lerr nak menunggu. Masa sampai tu, no giliran Arfan adalah yg ke-36. 

Masa sampai tu, routine biasa... kita timbang, ukur panjang, lilit kepala and lilit dada. Berat Arfan... Alhamdulilah, mencecah 13.2kg... panjang pulak... 77cm. Tinggi gak anak ibu nie.

Lepas dah buat segala, tunggu tuk nurse check. Mak ooiiiiiii... lama nye! depa siap gi break ramai-ramai... 
Masa nurse check, depa kata Arfan nie dah overweight... obesiti. Waduh... makan nye kurang... minum susu yang dia sungguh... sungguh berselera!
So, nurse dah set appointment tuk jumpa doktor pada bulan Mac nie. nanti kita tunggu dah lihat... apa kata doktor.

Dalam pada tu, depa dok tanya sama ada ibu dah buat pap smear atau belum??!!! Tentu lerr belum.... kalau ikutkan, depa nak buat tadi. Tapi, sebab tak prepare mentally... ibu mintak buat hari jumaat aje lerrr...

Sebelum pulang, Arfan kena jab. Masa sebelum masuk tu, dia dok buat perangai. Mungkin gak sebab dia dah penat... separuh hari kat dalam klinik tu. Masa kena suntik tu, dia tak nangis... cuma dia gerak kan tangan, mungkin sebab terasa sakit sikit. Lepas tu, ok lerr dia...!
Arfan steady aje... Anak ibu dah besar... strong boy!!!

Pada sesiapa yang belum buat pap smear... jom kita buat ramai-ramai. Kalau ada anak-anak yang ketinggalan jab imunisasi... gi lerr ke klinik yang berdekatan!

February 21, 2011

Arfan's Little Space....


Alhamdulilah.... rezeki Arfan. Banyak sungguh presents yang dia dapat.... Thank you pada semua yang kasi hadiah and also $$$... 
Arfan kaya... kaya... kaya...!! Alhamdulilah..


So, daripada toys dia berselerak... atau dihumban dalam satu tong, lebih baik disusun baik-baik dekat rak.
Setelah rak dibeli... dan ibu yang pasangkan... ini lah hasil nye! 


Ternyata lebih organise dan toys Arfan akan lebih terjaga....
Sekarang, kena train Arfan... ambik mana yang nak main... pastu, letak balik kalau dah lepas main atau nak main toys yang lain...


Melentur buluh, biar lah dari rebung nye!

February 20, 2011

Arfan's 1st Birthday Party!!


February 19th, 2011.... Arfan's 1st Birthday Party! Hampir seminggu menyiapkan persiapan secara beransur-ansur, akhirnye... sampai jua. 
Party bermula jam 4pm. Guest yang dijemput... kebanyakan nye adalah kanak-kanak... yea lerr, kan birthday anak kecik..

Kalau ada majlis, mesti ada makanan dan birthday kek. Makanan yang sedia terhidang adalah spaghetti, beehoon goreng, putu mayam - thank you Auntie Ju..., nuggets, sausages, popiam sausage rolls, dadih, congo bars, blueberry muffins and also blueberry cheese cupcakes.
As for the birthday cake.... ini yang terbaik yang Ibu buatkan tuk Arfan. Kek 2 tier yang diletakkan gambar-gambar Arfan... dari baby hingga sekarang. Ini lah hasil nye bila Ibu itu seorang baker... kalau nak tengok gambar kek lagi, boleh ke sini.


Nie gambar the three of us depan kek. Masa nie, Arfan dah tak tentu arah dah...


Arfan's 1st Birthday Cake...
Chocolate Moist Cake... covered with Chocolate Ganache. Pastu, diselubungi dengan fondant and decorated with edible images + fondant.



Nie masa bukak hadiah... Alhamdulilah. Rezeki Arfan....

Thank you very much kepada yang datang. Thank you for all the presents and $$$. Mintak maaf kalau ada yang terkurang semasa majlis...

Walaupon penat, tapi... Ibu berpuas hati dengan hasil nye. I know Arfan pon happy. Thank you jugak pada semua yang dah membantu Daybab dalam menjayakan birthday party Arfan nie... Thank you very much! 
xoxoxoxoxoxo

Arfan... Happy Birthday!!! 


February 17, 2011

Setahun yang lepas....


Pada 17 Februari... tahun lepas, DayBab masuk hospital sebab ada tanda-tanda macam nak bersalin. Punya lerr berkobar-kobar... ingatkan baby dah nak kluar. Rupa nye, tak bukak pon lagi! Padahal... DayBab dah overdue 10 hari...

Masa gi hospital tu.... lepas solat Subuh. Terus gi jumpa doktor. Bila dicheck... tak bukak lagi. Then, kena admit. Al-maklum aje lerr... kandungan gula dalam darah tinggi... and DayBab tak sepatut nye overdue. So, terpaksa lerr tinggal kan hospital...

Check.. punya check... Doktor kata, kalau petang dia tak bukak jugak, esok pagi dalam jam 6.. dia akan induce. Waduuuhhhh...

Emmmmm.... seperti yang dijangka. Dia tak bukak jugak... walau segala usaha telah dilakukan. Pukul 6 pagi tu, they all start masukkan ubat. Sejam kemudian... bermula lerr pengalaman nye. Contraction yang sungguh tak tertanggung... semua nye serba tak kena... Habis basah baju dek kerna peluh...

Jam 6 petang... masa Abg Gendy, Mama, Chu, Mak Long and Tini datang melawat... Contraction semakin kerap. Bila nurse panggil ke bilik tuk check bukaan... DayBab jalan dan setengah jalan... DayBab terus peluk nurse kerna contraction!

Rupa nye... dah bukak 6cm. Terus, DayBab ditolak ke bilik bersalin. Alhamdulilah... jam 8:08pm... Arfan telah selamat lahir ke dunia ini...
Ini lerr pengalam yang tidak dapat dilupakan oleh seorang yang bergelar "Ibu"... 
I love you... sayang... Happy Birthday!!!

February 15, 2011

Jalan-jalan... Cari makan....


Last Friday, lepas deliver cuppies kat area Kepong... we all gi lepak kat Ikano/Ikea. Sebelum apa-apa... kita isi perut dulu kasi kenyang! 

Makan dimana??? Makan di Steamboat Ketam Village @ Ikano. Yummmyyyyy.... terasa segar kalau makan sup panas-panas nie. 
Masa pregnant dulu, selalu kami ke sini tuk makan. Memang sedap... dan kenyang. Harga pon berpatutan. Lepas tu, bila dah ada Arfan... jarang pulak ke sini sebab cuak! Wap dan periuk sup tu... hehehehehehehe...
Sekarang nie, Arfan pon dah besar sikit... boleh lerr rempuh kedai nie. Arfan pon senang... apa aje yang Ibu dia suap... dia pon makan.

Tapi, apa yang Daybab perhatikan... harga kat sini dah naik sikit. Pastu, portion nye semakin berkurangan. Adakah ini kesan kenaikan harga barang??? 
Waduhhhh.... kasihan dong! 

Lepas makan... we all ke Toys R Us... cari barang tuk Arfan. Beli apa??? Tak beli pon! Mainan yang ada pon dia buat tak tahu aje.... nie nak semak kan lagi??? Baik tak yah!

Then, we all ke Ikea. Niat dihati... nak cari single bed tuk Arfan. Baby cot nye dia?? Emmmmmmm.... dah lama sungguh dia tak tido kat situ dan mungkin tak akan tido kat situ lagi.
Mungkin salah Ibu kot sebab biasakan Arfan tido satu katil ngan we all. Mana tak nye, tak larat lerrr... nak dok bangun and angkat dia sampai beberapa kali setiap malam bila dia nak menyusu. Bukan nye ringan pon... 13 kg wooooo...! Kalau dia tido sekatil, senang aje.... selak... dah minum!

So, kalau beli single bed... boleh lerr rapatkan ke katil we all. At least, he has his own space and the two of us... boleh tido dengan selesa. Bayangkan... anak sekecil tu, boleh tawan separuh katil! Sabar aje lerrr....

Lepas dari pusing... pusing... we all makan hot dog Ikea dulu... yummmyyy!!! 
Bila dah penat... kita pulang...

Bab jalan.. berjalan nie... Arfan memang suka. Ibu pon suka. Sebab nye... sungguh boring bila terperap kat rumah! huhuhuhuhuhuhu..

Next Junior MasterChef???

Arfan didukung oleh Tok Mama sewaktu menggoreng mee...

Adakah Arfan next Junior MasterChef????
Mungkin jugak kalau Ibu train Arfan dari sekarang. Kalau masa baru berjalan asyik menuju ke dapur aje... sekrang nie dah pandai selongkar almari dapur. Ambik bahan-bahan memasak... and jugak barang baking Ibu.

Paling dia tak boleh duduk diam... kalau nampak ada yang kat dapur dan sedang memasak. Pasti, dia nak tengok and nak tolong sama. Bukan tolong apa pon.... Tolong menyibuk!!!!

Pernah sekali tu, dia dok sibuk nak tengok... pastu, nak pegang hand-mixer. Berani pulak dia...! Gara-gara tak leh nak concentrate dengan ada nye Arfan kat dapur dan mahu siapkan kek cepat-cepat... akhirnye, kek sponge Ibu jadi bantat! Tak pasal-pasal aje....

Apa pon, Ibu akan train Arfan... supaya tidak janggal masuk dapur. Insya-Allah, akan jadi excellent cook... pastu, boleh masak yang sedap-sedap tuk Ibu dan Daddy!



February 13, 2011

Kurang beradab sungguh....

Mana silap nye nie..??? Mana pergi nilai-nilai murni..??? Kenapa tak ada adab sopan santun..??? 

Sejak bila ada pembantu peribadi yang tolong melaksanakan segala tugas-tugas khas??? Ke mana saja dia pergi, pasti PA dia pon ada sama.. Mungkin dah menjadi adat resam nye dia kot.

For me, kurang beradab sungguh bila dah buat salah... nak tunjuk angkuh. Pastu, suruh orang lain pulak yang jumpa kita... 

Kasi lerr positive vibes kat diri itu. Kalau asyik dok negative aje... nanti depression lagi. Sapa yang susah..??? Diri sendiri jugak yang susah!

Well... thank you very much sebab datang and hantar PA tuk ambik barang tu and also the $$$... Mintak halal dunia dan akhirat yea...
Thank you... and take care..


February 12, 2011

Surat Terbuka Buat Seorang Rakan....

Kawan datang dan pergi... tapi, seorang sahabat... akan bersama kita selamanya.

Buat rakan ku... jika dikau membaca surat ini, harap mengambil nye dari sudut yang positif serta muhasabah diri demi kepentingan dan kebaikan semua pihak.

Diwaktu alam persekolahan, kita mungkin tidak rapat walaupon bergabung semasa kelas agama. Tetapi, laman sosial telah membantu dan menyebabkan kita rapat dan akrab buat seketika. Dalam pertemuan yang singkat itu, kamu mencurahkan masalah dan beban yang ditanggung... dan sebagai seorang kawan, diri ini sungguh perihatin dan mangasihani mu.

Kamu menceritakan kisah silam mu... masalah depression yang hampir meragut nyawa mu, masalah rumahtangga mu, serta pelbagai masalah lain. Diriku ini sungguh perihatin dan risau hingga kadang kala turut terikut sama dalam masalah mu. 

Pernah... di bulan Syawal, mendapat sms darimu yang memberitahu bahawa suami yang tercinta akan menjatuhkan talak.... diriku ini terikut risau. Bimbang memikirkan nasib mu nanti.... 
Masalah depression yang terlampau juga merungsingkan.. sehingga kami ingin sama membantu dengan pelbagai cara yang boleh...

Kita selalu lepak bersama... lepak bersama rakan-rakan sekolah yang lain. Kalau tak pon, kita lepak kat rumah Ms. K... hampir setiap lunch time hari Jumaat. Sebab nye, kamu break lama.... We had fun... spending time, chatting... makan!

Namun... selepas suatu insiden, satu per satu pekung kamu terbuka. Checkmate!Akhirnya, kamu pergi dari kami...

Money is not root of all evils.... Kalau kita bijak... kita tak akan terperangkap! If you're talking about money, i know that you owe many people money and buat bodoh pon lepas tu. Kalau my money tu, i halalkan.... tak banyak mana pon. Tapi, i nie pon bukan kerja pon. Mana ada gaji.... Pikir-pikir kan lerrr... Lain lerr orang tu, keje... ada gaji... siap beli beg mahal-mahal... pastu, tengah bulan... pinjam duit! Pastu, tak nak bayar... tuan punya mintak duit dia balik... Habis, kena marah! 

Your depression problem, we all... your friends, sama-sama nak membantu kamu. Tapi, kamu nie pandai nak memutar belitkan keadaan. We all nie nak pergunakan macam mana??? Mana logik nye.... ???!!! 

Tak ada faedah nye pon nak mempergunakan orang depress nie.... !! Kita lagi nak tolong... dia dok pekik melolong...

Bila diamati... dan diperhatikan... kamu nie, tak boleh tengok orang lebih dari kamu. Suka sangat nak membangga diri... mahu dia jadi perhatian dan selalu pikir negative pada orang lain. Yang paling tak tahan... suka sangat memutar belitkan keadaan.

Kalau nak kata kami nie hipokrit... kamu tu lagi teruk! Teruk... seteruk... teruk nye...! tak pernah jumpa orang yang perangai macam kamu. Memburuk-buruk kan orang... Now, i know... kenapa orang pon memburuk-buruk kan kamu. Kamu punya bad reputation kat opis... jangan salahkan orang lain. Lihat pada diri sendiri. Muhasabah diri!

Perbaiki diri itu... jangan negative...!!

Kita nie... usia semakin meningkat. Jangan nak berperangai macam budak sekolah... Grow up!!!
Masalah depression tu.... pasti dapat diatasi kalau sentiasa positive dengan semua keadaan. Ramai yang ingin membantu... tapi, diri kamu itu yang tidak mahu dan mahu mencari belas kasihan atas nama "depression" itu!!!

Kalau pon makan ubat, i really hope that kamu makan ikut aturan... Jangan dok telan aje.

Wahai kawan ku.... matang lerrr. Pikir apa yang telah terjadi pada persahabatan ini dari sudut yang positif! Jangan nak ungkit mengungkit atas apa yang telah dilalui... tak ikhlas nama nye...

I really hope that you'll get well soon. No more depression... no more medication...Jangan nak putar belitkan keadaan dan cerita. Matang lerrr....

Kalau ada un-finish business... selesaikan.....

Take care... 

p/s: surat terbuka ini hanya lah cebisan... how i wish i could sit down with you and discuss panjang lebar tentang masalah kita...


Gambar hanya lah penghias ruangan... tiada berkaitan dengan mana-mana pihak. Sekian!

February 10, 2011

Mouth Ulcer....

Just came back from the hospital... (3:00 a.m) Why??? Arfan dok merengek... serba serbi tak kena. Nak kata demam, tak jugak. Tapi, asyik dok masukkan jari ke dalam mulut dia. He refuse to be breastfeed. Ibu pon confused...

Kesimpulan nye, kita bawak dia ke klinik. Bila doktor check tadi, demam memang tak ada. Tapi, ada few ulcer kat dalam mulut dia. Satu ulcer yang besar kat belah kanan dan beberapa ulcer kecil.

Bila tanya doktor, nak buat macam mana.... doktor kata, bagi dia minum banyak-banyak air. Tapi, memang sakit dan perit ler bial dia nak menelan. Cuba try and testing... air mana yang sesuai tuk dia.

So, balik dari hospital tadi.... daddy belikan Ribena and Apple Juice tuk Arfan... Kita tengok mana yang sesuai. 

Sayangku... cepat-cepat sembuh yea... 
kalau aje, ulcer tu boleh transfer ke ibu... agar anak ibu tak sakit lagi dan kembali ceria seperti biasa.


French Macaron..


Am not the right person to be writing or discussing about this topic... "Macaron...!!" but then, macarons is the in-thing for the year 2011!


I've tasted delicious macarons and for me, they are the best and perfect macarons! Well, some may say that modern macaroon makers are so obsessed with the feet/legs/pied. Yes... i am obsessed with it! 


So what??? 


I am a home-baker who bakes almost everything from western dessert to our asian traditional dessert. I am a perfectionist and I want my macarons to have perfect feet!


Some people may choose to buy them... as for me, I love and enjoy baking and making it for the whole family to enjoy it!


I believe that.... "Air tangan seorang ibu .. lebih sedap dan berkat!" 
Tak perlu ler nak beli kalau boleh buat sendiri!


p/s: buat macarons nie rumit ... dan manja. kalau kat kedai tu mungkin habis cepat, mungkin gak they all tak sempat nak keringkan atau production slow serta tak reti nak budget sales!

February 8, 2011

Arfan ku Demam....


Ahad lepas, we went to Taman Tasik Titiwangsa. Masa gi tu, cuaca ok aje. Tetiba, mendung... awan berarak... macam nak hujan. 

Arfan baru aje nak main... dah kena balik. Masa dalam perjalanan pulang, Arfan tertido. Dah dekat Maghrib baru dia terjaga. Ibu mandikan Arfan... pastu, terasa tapak tangan dia panas. Nak demam ke nie??

Ibu relax lagi... bila badan dia dah naik panas... Ibu kasi Arfan makan ubat. Alhamdulilah, demam nye kebah. Tapi, keesokan hari nye... demam dia semakin menjadi. Arfan yang selalu nye ceria, menjadi lemah dan kuyu.

Tak sampai hati Ibu nak tengok... kalau aje demam tu boleh transfer ke Ibu. Petang Senin tu, Ibu dan Daddy bawak Arfan ke Hospital Al-Islam... Masa sampai tu, temperature dia 38.8. Doktor kasi ubat punggung. Tak lama lepas tu, suhu dia drop sikit.

Then, masa masuk bilik doktor... suhu badan Arfan naik balik... ke 39... Apa lagi, doktor kasi ubat punggung yang kuat sikit. Sambil tu, kita mandikan dia. Meraung lerr Arfan. Cian Ibu tengok anak Ibu...

Bila balik rumah, dengan sapa-sapa pon dia tak nak geng. Asyik nak memerap aje. Makan pon kurang... nasib baik lerr selera susu dia masih ok... 

Subuh Selasa.... demam dia naik balik. Ibu tuam badan Arfan dengan air sejuk. Habis dia marhaban satu rumah! Pastu, dia tido balik... bangun pagi, dah ceria seperti biasa. Alahamdulilah...

Tapi, ubat tak leh tinggal... harus kena monitor. 

One thing yang Ibu pelajari... kalau demam, biarkan badan tu berangin. Supaya wap panas dalam badan boleh release. 

Anakku... cepat sembuh yea... Semoga kembali ceria seperti biasa... 
I love you, cayang!

Persahabatan Palsu!!!!

"I was shunned by my ex-schoolmates last year because of this depression. They teased me thinking that it is FUN to look down on people. They ganged up and all.Hmmmmmm. But then , I was not close with them during my school days anyway . I was a Loner back then. Prefer to mind my own business. I did not have any clique or what ever. My family at school was my cheerleaders when I was in Form 5"

Sungguh menyedihkan bila ada yang menyalah tafsirkan erti sebuah persahabatan.... lebih menyedihkan bila ada yang mengambil kesempatan diatas kebaikan dan keikhlasan sesebuah persahabatan itu....

Cermin diri sendiri dahulu... kita tak perfect dan kita tak sentiasa betul... Muhasabah diri dan jangan menunding jari... 

Untuk yang berkenaan... sila perbaiki diri. Reflect balik apa yang telah anda lakukan sehingga semua ini terjadi....