October 3, 2011

Penang Trip...

Dalam we all plan nak gi Penang nie coz nak attend Azza's wedding kat Kepala Batas. Azzah is my friend yang dah lama kenal... since keje kat SFC...

Dah dekat-dekat nak gi Penang tu, Arfan demam lerr pulak. Memang tak sihat lerr anak teruna ibu nie. Kasihan lerr pulak... sampai ada satu point tu, ibu decided that we all tak yah lerr pergi. Duduk rumah aje lerrr...

Tapi, sebab kasihan kan dia... dah dok panik sebab akan kena tinggal... cepat-cepat lerr ibu packing baju. So, ikut lerr jugak kami berdua...

Bertolak dari KL kul 3 lebih. Ada lerr stop few places tuk rehat jap dan regang kan otot... We all sampai Pulau Pinang kul 7 lebih. Mak datok... jem nye... sepanjang jalan kat atas jambatan penuh sesak dengan kereta. Mungkin gak sebab hari Jumaat...

We all tinggalkan Leisure Cove @ Tanjung Bunga... jem jugak nak ke sana... huhuhuhuhu... kat KL jem... kat Penang pon jem gak... boring tul!!

Malam tu, we all dinner kat Gurney Plaza... ramai nye manusia... atau mungkin sebab situ lerr tempat tumpuan ramai...

Tido dalam kereta... kepenatan dan tak berapa sihat...

The next day, lepas breakfast... bawak 2 anak kecil nie naik roof top for swimming session. Gumbira nye mereka...

Lepas dah habis swimming, kita siap-siap tuk ke majlis perkahwinan Azza kat Kepala Batas. Kali nie, we decided tuk naik feri...

Kat atas ferry...

Actually, nie lerr first time DayBab naik feri kat Pulau Pinang nie... excited pon ada gak... Yang tak best nye, Arfan tido sepanjang perjalanan... 

Pelamin...

Majlis perkahwinan tu diadakan kat Bertam Golf Club, Kepala Batas... a very lovely wedding...
Selamat Pengantin Baru buat Azza and Badri... semoga berbahgia hingga ke akhir hayat... Amin.

Kelapa muda 

 On the way balik... we all singgah tuk beli air kelapa tuk Arfan... suspen aje sebab macam demam campak. Nasib baik bukan...

Pastu, kita pusing-pusing... sempat gak makan laksa and rojak buah kat Batu Feringgi...

Pembangunan pesat @ Pulau Pinang...

Dalam pada berjalan tu... dan berpusing-pusing... DayBab perhatikan yang pembangunan di Pulau nie sangat pesat sekali. Banyak bungalow-bungalow merah serta condo-condo yang bertaraf mewah didirikan... sunggah banyak sekali bagai cendawan selepas hujan.

Ada ke yang membeli nye..?? I guess kalau yang beli pon mesti mat salleh sebab ada program ~ Malaysia My Second Home atau paling tak pon... Cha Ya Nun Alif yang mampu nak beli. Rasa nye, tak lama lagi... penempatan Melayu pon akan dimusnahkan... semua akan digantikan dengan condo mewah yang mana Melayu pasti tak akan mampu tuk memiliki nye...

Sikit masa lagi... Pulau Pinang pon pasti akan jadi macam Singapore...

Bila dah tengok semua ini, DayBab sebenarnye kagum dengan kepesatan pembangunan di pulau ini... pembangunan yang sungguh aggresif sekali. Kita harus mengambil ikhtibar dan pengajaran dari sini... sebagai orang Melayu, kita harus rajin, dan maju ke hadapan. Tak boleh nak malas-malas... kalau tak, pasti kita akan ditindas... dan mundur.

Lagi yang tak best kat pulau nie... jemnye ya ampun... tak sanggup... jalan alternatif tak de pulak tu... and kat sana... agak racist and the drivers are so rude!!!

Roof top swimming pool...

Petang tu, swimming session lagi... look at the view... Awesome kan!!! 
Roof top pool kata kan....

Bakal perenang negara...


Ini dia... aksi anak teruna kita. Bakal perenang negara... 
Gaya bukan main... bila masuk pool, panik lerr pulak... wakakakakaka...

Padang Brown...

Malam terakhir, we all dinner kat Padang Brown... agak susah gak nak makan hawker's food sebab kalau Cha Ya Nun Alif yang jual... pasti tak halal... and they all yang majoriti kat sana...

The nest day, lepas breakfast... we all bertolak ke Taiping tuk collect biskut sno'ot...
We reached KL at about 7 o'clock... 

Nak pergi lagi...??? Emmmm... banyak lagi tempat yang lebih best dari Pulau Pinang....