December 16, 2012

Laura Ashley Cream Lace Edged 2 Tier Enamel Cake Stand

Laura Ashley Cream Lace Edged 2 Tier Enamel Cake Stand


Available from DayBab's Delectable Treats...



Juga sangat sesuai tuk Candy Buffet


Berminat???

Sila email ke daybabdelectable@gmail.com

December 10, 2012

Suki-Ya @ Pavillion, KL....

Jalan-jalan cari makan lagi... kali nie, kita ke Pavillion.
Tingkat atas sekali, ada satu section yang diberi nama "Tokyo Street". Memang terasa macam kat jepun lerrr... ada macam-macam barangan Jepun kat sana...

Semalam, we decided tuk try makan kat Suki-Ya. Restoran ala-buffet... Steamboat Jepun : RM26.90 ++ tuk Adult...


We all sampai sana, around 12... tu pon, dah penuh. Lambat sikit, alamat kena beratur lerr...
Kat tempat nie, they all limit kan kita tuk duduk and makan selama 120minit. Kalau lebih dari tu, kena bayar lerrrr...

Nie setting nye... Siap kasi instruction cara-cara nak makan nye. Sos cili yang sedap... tak berapa pedas...


Kat sini ada Healthy Bar.... tempat kita ambil segala sayur-sayuran dan juga few selections of seafood and fish cakes...


Nie hasil tangkapan Daddy... 


Free Flow of Beef, Lamb and Chicken...
Daging-daging nie dihiris halus... memang sedap!!


As for the soups... ada 4 jenis. We all ambil Sukiyaki and Kimchi Soup...
Sukiyaki ~ Highly recommended....


Nie... Daddy tengah celup daging... Layur-layur kan sekejap... dah masak...
Sedap!!!

As for dessert... they all ada Soft Ice-Cream... : chocolate or green tea flavour...

Over all... Makan memang best!!! Sungguh puas hati....

December 6, 2012

Awesome!!!

Jalan-jalan cari makan lerr pulak kita.. 

Bagi peminat-peminat western food, jom kita cuba try makan kat gerai western Mak Wan yang terletak di Taman Melati. Alamat... waddduuuuuhhhh... tak terambil lerr pulak. 

Tapi, kalau sesiapa yang tahu lokasi pasar malam Taman Melati pada setiap hari Jumaat tu, kat situ lerrr lokasi nye. Betul-betul mengadap jalan besar...


Price wise... memang berpatutan. 

Nie cik abang Arfan kita tengah tunggu makanan nak sampai. Waktu menunggu pon tak lama.. bergantung pada crowd malam tu lerr jugak.


Best seller kat kedai Mak Wan nie adalah Chicken Chop with black pepper sauce. Memang memenuhi citarasa dan tekak mereka yang gemarkan makanan PEDAS!!!

Harga sepinggan adalah... RM13. Ayam yang lembut.. disalut tepung dan digoreng. Sungguh crispy.

We all ada gak order Chicken Chop with brown sauce ~ with Malaysian twist and also Fish and Chips (RM11)....

Pendek kata... kalau dah rasa sekali, pasti nak lagi... 
btw, kitchen kat gerai nie... sungguh bersih!!

July 2, 2012

Pengumuman...

ada menawarkan produk untuk Lebaran yang akan datang. 

Steamed Fruitcake dan juga Chocolate Chip Cookies. Kek dan cookies yang dijamin halal dan tanpa was-was serta berkualiti tinggi. Dihasilkan dengan ingredients yang berkualiti tinggi...

Yang paling penting, semua telur dibasuh bersih dan menggunakan butter yang berkualiti.

Untuk keterangan lanjut atau nak buat pesanan, sila email ke daybabdelectable@gmail.com

Alpha Lipid SDII

All this while, weight problem has always been an issue to me. Am overweight and so on. The time yang rasa ok dan tak bersalah adalah waktu DayBab pregnant kan Arfan... 

I've tried so many diets.. methods and products. Tak jalan sangat pon. Also, sebab DayBab nie pon suka makan... hehehehehehe.

Last week, my cousin let me try Alpha Lipid SDII... 
Excited, and DayBab sedang mencuba nye.


Nie adalah food supplement and not food replacement. So, kita boleh makan.. tapi, harus jaga lerr apa yang kita makan.

Kalau baca testimony yang ada, waduuuhhhh... ada yang dapat mengurangkan 5kg dalam masa 1 minggu... betul kah??? Kena cuba, baru tahu...

By the end of this week, DayBab akan reveal brapa kilo yang DayBab dah dapat kurangkan... so, kalau ada yang berminat dan mahu tahu lebih lanjut pasal produk nie.. boleh pm DayBab atau email ke daybabdelectable@gmail.com

ALPHA LIPID SD2 dapat mengembalikan bentuk dan ketegangan pada tubuh anda...melembapkan kulit anda serta mengembalikan kelembutannya...menyongsang pengecutan akibat penuaan...mengimbangi kesan akibat berat badan yg YOYO, & dapat mengekalkan bentuk badan anda..Anda akan kelihatan jauh lebih MUDA & JELITA dengan Alpha lipid Slim Diet 2!!! Cuba lah sekarang...

Salam...

Salam...
Dah lama sungguh DayBab tak update blog nie. Asyik dok update blog makan aje, sampai terlupa dan tak cukup masa nak update blog nie pulak. Bukan apa, kekadang tu.. tak tahu nak tulis apa atau pon dah terlalu penat.

Insya-Allah, DayBab akan berusaha untuk update selalu.

By the way, dari DayBab's last post... konon-konon nak berusaha tuk wean off Arfan dari breastfeeding... adakah DayBab dah berjaya??

NOPE!!!

Kini, Arfan dah 2 tahun 4 bulan dan dia masih lagi menyusu badan. Tak de pon gaya-gaya nye dia nak berhenti. Mungkin juga kerana supply sentiasa ada kat rumah.. jadi, as per demand.. dia nak, dia akan dapat.

I tried to control... kekadang tertewas jua bila dia dah merengek-rengek... AArrrgggghhhhh!!!

Rasa nye, we go with the flow lerr kan....

Kat bawah nie, Cik Abang kita bergaya dengan outfit Junior MasterChef. Excited dia... suka boleh sibuk-sibuk kat dapur...

Next entry, DayBab akan cerita pasal Cik Abang kita nie yang dulu pernah ditahap obesiti, and sekarang dah slim and hencem ~ ibu sendiri kan... mesti lerr puji anak dia lebih-lebih... jangan marah...

January 22, 2012

Dah Bersawang Nyeeeee...

Lama nye tak update kat blog nie... lama sungguh dah kena tinggal..

Mana tak nye, dok sibuk membaking... dan asyik dok update blog DayBab's Delectable Treats aje... rasa rindu pon ada gak nak update blog nie. Masalah nye, DayBab tak cukup time lerr pulak.

Eeemmmm... DayBab akan cuba update sekerap mungkin. 
Bulan depan, Arfan akan jejak 2 tahun. Dah besar dah anak ibu tu... time for me to be strong and pikirkan cara tuk lepaskan dia dari bf... ~ kecintaan nye dia... ~

I really appreciate kalau ada sesiapa yang ada diluar sana yang akan membantu DayBab dengan memberikan tips-tips yang berkesan dan berguna tuk DayBab hadapi nye...

Insya-Allah, DayBab akan update blog nie lagi...
Chow bella...!