December 16, 2012

Laura Ashley Cream Lace Edged 2 Tier Enamel Cake Stand

Laura Ashley Cream Lace Edged 2 Tier Enamel Cake Stand


Available from DayBab's Delectable Treats...



Juga sangat sesuai tuk Candy Buffet


Berminat???

Sila email ke daybabdelectable@gmail.com

December 10, 2012

Suki-Ya @ Pavillion, KL....

Jalan-jalan cari makan lagi... kali nie, kita ke Pavillion.
Tingkat atas sekali, ada satu section yang diberi nama "Tokyo Street". Memang terasa macam kat jepun lerrr... ada macam-macam barangan Jepun kat sana...

Semalam, we decided tuk try makan kat Suki-Ya. Restoran ala-buffet... Steamboat Jepun : RM26.90 ++ tuk Adult...


We all sampai sana, around 12... tu pon, dah penuh. Lambat sikit, alamat kena beratur lerr...
Kat tempat nie, they all limit kan kita tuk duduk and makan selama 120minit. Kalau lebih dari tu, kena bayar lerrrr...

Nie setting nye... Siap kasi instruction cara-cara nak makan nye. Sos cili yang sedap... tak berapa pedas...


Kat sini ada Healthy Bar.... tempat kita ambil segala sayur-sayuran dan juga few selections of seafood and fish cakes...


Nie hasil tangkapan Daddy... 


Free Flow of Beef, Lamb and Chicken...
Daging-daging nie dihiris halus... memang sedap!!


As for the soups... ada 4 jenis. We all ambil Sukiyaki and Kimchi Soup...
Sukiyaki ~ Highly recommended....


Nie... Daddy tengah celup daging... Layur-layur kan sekejap... dah masak...
Sedap!!!

As for dessert... they all ada Soft Ice-Cream... : chocolate or green tea flavour...

Over all... Makan memang best!!! Sungguh puas hati....

December 6, 2012

Awesome!!!

Jalan-jalan cari makan lerr pulak kita.. 

Bagi peminat-peminat western food, jom kita cuba try makan kat gerai western Mak Wan yang terletak di Taman Melati. Alamat... waddduuuuuhhhh... tak terambil lerr pulak. 

Tapi, kalau sesiapa yang tahu lokasi pasar malam Taman Melati pada setiap hari Jumaat tu, kat situ lerrr lokasi nye. Betul-betul mengadap jalan besar...


Price wise... memang berpatutan. 

Nie cik abang Arfan kita tengah tunggu makanan nak sampai. Waktu menunggu pon tak lama.. bergantung pada crowd malam tu lerr jugak.


Best seller kat kedai Mak Wan nie adalah Chicken Chop with black pepper sauce. Memang memenuhi citarasa dan tekak mereka yang gemarkan makanan PEDAS!!!

Harga sepinggan adalah... RM13. Ayam yang lembut.. disalut tepung dan digoreng. Sungguh crispy.

We all ada gak order Chicken Chop with brown sauce ~ with Malaysian twist and also Fish and Chips (RM11)....

Pendek kata... kalau dah rasa sekali, pasti nak lagi... 
btw, kitchen kat gerai nie... sungguh bersih!!